© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ένα διήμερο στο Parys [4. Van den Berg Fine Art Gallery]

Φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας



Καθόσον βρισκόμαστε ακόμη στο Parys της Νοτίου Αφρικής (8 Φεβρουαρίου 2012), στην κομψή πόλη των Αντικών και των Καλών Τεχνών, επισκεπτόμαστε μιαν ιδιαίτερη γκαλερί ζωγραφικής, την Van der Berg Fine Art Gallery, η οποία βρίσκεται στον αριθμό 89 της οδού Breë  τής πόλης ετούτης. Αξιοπρόσεκτη είναι η αρχιτεκτονική της πυργοειδούς εισόδου της.

Μετά τις κατ' αρχήν θαυμαστικές παρατηρήσεις, μάς υποδέχονται, φιλικοί και χαμογελαστοί, οι ιδιοκτήτες του πολιτισμικού αυτού χώρου, το ζεύγος Riaan και Hermine Van den Berg. Γνωρίζουν πολλά για την Ελλάδα (κυρίως τη Σαντορίνη) κι επιζητούν να έχουν στην γκαλερί τους έργα βυζαντινής τεχνοτροπίας. Έχουν βρει μάλιστα μια καλλιτέχνιδα, η οποία αποπειράται ψηφιδωτά, επηρεασμένα από το Βυζάντιο [δείτε σχετικές φωτογραφίες]. Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί ότι ο Riaan είναι και ο ίδιος αξιόλογος ζωγράφος. Μπορείτε να δείτε έργα του, στην προσωπική ιστοσελίδα του, μ’ ένα κλικ εδώ.


Ας κάνουμε τώρα μια σύντομη περιδιάβαση στον ζεστό και στοργικό χώρο των Van den Berg.

























O Riaan και η Hermine μάς αποχαιρετούν. Εμείς είμαστε κατενθουσιασμένοι και χαρούμενοι από την όλη εμπειρία, διότι στη μέση τού… πουθενά ψηλαφίσαμε αισθησιακούς υπαινιγμούς των Χρωμάτων, την δε Τέχνη πανταχού παρούσα και δοξασμένη!
[συνεχίζεται…]

1 σχόλιο:

Riaan and Hermine είπε...

Kalimera Rev. Kapodistrias,

How exciting it was to hear from you! We remember you well.

We can't thank you enough for the complements bestowed upon us. We really appreciate it so much.

If you ever come to South Africa please come and have coffee with us. We would love to see you again.

You can't think what a lovely surprise this email was for us.

Hope you are keeping well.

God be with you.

Yasas

Riaan and Hermine

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails