© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ένα διήμερο στο Parys [7. Στο ποταμίσιο νησί / The Island]

Ταξιδεύει, φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας















Είναι πάντα 8 Φεβρουαρίου 2012 και σχεδόν βραδιάζει στο Parys της Νοτίου Αφρικής. Ο Έλληνας της πόλης, που μάς φιλοξενεί, προτείνει να επιχειρήσουμε να μπούμε στο Νησί του ποταμού Vaal. Και λέμε "να επιχειρήσουμε", διότι ολόκληρο το νησί είναι φυλασσόμενο και σιδερόφρακτο για δύο λόγους: Πρώτον, διότι υπάρχουν εδώ σπουδαίες μονοκατοικίες πλουσίων και, δεύτερον, διότι στο μισό νησί, όπου επίσης υπάρχουν κατοικίες επιφανών, υπάρχει άγρια και η προφυλάξεις θεωρούνται απαραίτητες για την κοινή ασφάλεια. 

Εύκολα καταφέρνουμε να μπούμε, βάζοντας ο Έλληνας όλη την δελεαστική μαγκιά του στους Μαύρους σεκιουριτάδες κι έτσι, εντός ολίγου, διαβαίνουμε την Κρεμαστή Γέφυρα, η οποία ενώνει το κατεξοχήν Parys με το ποταμίσιο Νησί του. Αφού συναντήσαμε τα πάμπολλα πιθηκάκια καθ' οδόν, κάναμε μια βόλτα γύρω απ' όσα πλουσιόσπιτα επιτρεπόταν η δίοδος και αποχαιρετήσαμε τον όμορφο αυτόν τόπο, μαζί με την υπέροχη πανίδα του, η οποία κατά ομάδες μας ξεπροβόδιζε!!!
π. Π. Κ.

[συνεχίζεται…]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails