© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πέρασμα από το Vredefort [1. Στο χωριό με βροχή]

Ταξιδεύει, φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Νότια της πόλης Parys -πάντα στην επαρχία Free State κι εντός τής εμβέλειας τού Κρατήρα Vredefort- βρίσκεται το ομώνυμο μικρό αγροτικό χωριό Vredefort. Είναι 9 Φεβρουαρίου 2012, όταν φθάνουμε εδώ και ήδη πραγματοποιούμε μια περιδιάβαση στον γραφικό αυτόν τόπο, αλλά υπό καταρρακτώδη βροχήν. Έχει τη γοητεία του κι αυτό! Κι εδώ -όπως και στο Parys- υπάρχει το κεντρικό χωριό και η μαύρικη, υπερμεγέθης, περιοχή του, το Mokwallo. 

Ο συνολικός πληθυσμός του Vredefort είναι 3.053 κάτοικοι. Οι Μαύροι αποτελούν το 69,9%, οι Έγχρωμοι το 9,2%, οι Ασιάτες το 0,3% και οι Λευκοί το 20,6% του συνόλου. Ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τα βοοειδή, ενώ καλλιεργούν φιστίκια, σόργο, ηλίανθους και καλαμπόκι.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails