© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών για τον Λορέντζο Μαβίλη


Συνεχίστηκαν με επιτυχία ολόκληρο το έτος 2012 οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού) για τον Λορέντζο Μαβίλη, καθώς το έτος αυτό συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Ποιητή της «Λήθης» στο Δρίσκο, κατά απελευθερωτικούς αγώνες της Ηπείρου (28 Νοεμβρίου 1912).
Οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών ξεκίνησαν την 11η Ιανουαρίου 2012, με ομιλία του Νάσου Μαρτίνου, και συνεχίστηκαν με ομιλίες των Γιάννη Δημητριάδη, Περικλή Παγκράτη, Γιώργου Κεντρωτή, Μιχάλη Πολίτη και Roderick Beaton.  Στις εκδηλώσεις για τον Λορέντζο Μαβίλη εντάσσεται και Επιστημονική Διημερίδα για το έργο του Ποιητή με πανεπιστημιακούς νεοελληνιστές, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.

28 Νοεμβρίου 2012
(ημέρα θανάτου του ποιητή)
στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα

Ήδη στο επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί το τρίτο σκέλος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον Λορέντζο Μαβίλη, που περιλαμβάνει:
α) Κοινή εκδήλωση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, στα Ιωάννινα, στις 28 Νεοεμβρίου 2012 (28 Νοεμβρίου 1912, η ημέρα του θανάτου του Ποιητή), με ομιλητές τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών Κώστα Βλάχο και τους συμπολίτες Περικλή Παγκράτη και Κώστα Σουέρεφ, και
β) Την ίδια μέρα, στην Κέρκυρα, εκδήλωση στο Μουσείο Σολωμού (Μουράγια) με ομιλητή τον Δημήτρη Κονιδάρη και προβολή. Οι δύο εκδηλώσεις, στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα, θα αρχίσουν στις 8 μ.μ.
Τέλος, σε συνεργασία με την Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, θα τελεστεί μελλοντικά επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του πατέρα και του παππού του Λορέντζου Μαβίλη, στο Καθολικό Νεκροταφείο Κερκύρας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιουνίου 1960, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ποιητή, είχε οργανωθεί από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, εκδήλωση με ομιλητές τον Μιχ. Περάνθη, τον Μιχ. Λάσκαρη και τον Θεόδ. Μακρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails