© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Περιδιάβαση στην πόλη Perth τής Αυστραλίας [α΄ μέρος]




















Για εμάς εδώ στην Ελλάδα η Αυστραλία αποτελεί όνειρο με πολλές έννοιες: α) ως τόπος που κατάπιε χιλιάδες Έλληνες, κυρίως περί τα μέσα του Εικοστού Αιώνα, β) σχεδιαζόμενος προορισμός πλείστων όσων ταλαίπωρων Νεοελλήνων, οι οποίοι αναζητούν τρόπους εξόδου -ως μη ώφειλε- από την πτωχεύουσα μητέρα πατρίδα και γ) ιδανικός / ειδυλλιακός τόπος ταξιδιού για όσους θέλγονται για γνωριμία με άλλους πολιτισμούς. 

Ο π. Νικόλαος Μποζίκης ξόδεψε τα νιάτα και την ωριμότητά σήμερα, επί πολλές δηλαδή δεκαετίες, υπηρετώντας τις εκκλησιαστικές ανάγκες των Ελλήνων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και πάσης Ωκεανίας. Ανάμεσα στα πολλά και ποικίλα καθήκοντά του, περιστοιχιζόμενος από παιδιά και πάμπολλα εγγονάκια, βρίσκει τον χρόνο να είναι και μόνιμος παρακολουθητής και αναγνώστης τού e-περιοδικού μας. 

Σκέφτηκε, λοιπόν, να μάς πάρει μαζί του νοερά και να μάς ταξιδέψει στην νέα πατρίδα του. Άλλωστε, εκεί έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Στις αρχές τού Οκτωβρίου 2012 ταξίδεψε στην Perth (την μεγαλύτερη πόλη τής Δυτικής Αυστραλίας) και έκανε -για χάρη του πολυπεριοδικού μας- αρκετές ενδιαφέρουσες φωτολήψεις, τις οποίες αρχίζουμε να δημοσιεύουμε σήμερα. Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες αφορούν στο ιστορικό Fremantle, το πρώτο δηλαδή λιμάνι, όπου "έπιαναν" οι Έλληνες μετανάστες, όταν έφθαναν εκεί... Ελπίζουμε να μην χρειασθεί να γνωρίσουμε την Αυστραλία ως νεομετανάστες, αλλά μονάχα ως αμέριμνοι ταξιδευτές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails