© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Σπύρο Τζουβέλη και Θέατρο Αναλογίου στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

         
Με θέατρο αναλογίου, του μονόπρακτου «Συνέδριο στο σκοτάδι», θα τιμηθεί από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας ο από μητέρα Κερκυραίος ποιητής Σπύρος Τζουβέλης (Δράμα, 1925) την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Σολωμού (Μουράγια). Στην τιμητική αυτή εκδήλωση, για την επί 60 χρόνια προσφορά του Σπύρου Τζουβέλη στα Γράμματα, ενός ανθρώπου που δεν έκανε ποτέ θόρυβο γύρω από τον εαυτό του, θα μιλήσει επιγραμματικά για τη ζωή και το έργο του ο Δημήτρης Κονιδάρης, ο ίδιος ο ποιητής θα διαβάσει ποιήματά του και θ’ ακουστεί το μονόπρακτό του από ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή Πέτρου Γάλλια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Σπύρος Τζουβέλης θα διανείμει χειροποίητα φυλλάδια (Η/Υ), της σειράς των εκτός εμπορίου φυλλαδίων «Σποραδικά», του Δημ. Κονιδάρη, με το μονόπρακτο «Συνέδριο στο σκοτάδι». Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι αίθουσες κλιματίζονται.          
Ο Σπύρος Τζουβέλης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Σπύρου Τζουβελόπουλου, Κερκυραίου από μητέρα), γεννήθηκε στο Νικηφόρο Δράμας το 1925. Σπούδασε Νομικά και δικηγορεί στην Αθήνα από το έτος 1953. Επίσης έκανε ελεύθερες σπουδές, εδώ και στο εξωτερικό, στην Ιστορία των Πολιτισμών, της Φιλοσοφίας και της Τέχνης.
Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές: Η Άνοιξη των Θεών (έκδοση: Λογοτεχνική Γωνιά, 1959), Πέμπτη Χορδή (Κέδρος, 1974), Κύκλοι και Ημικύκλια (Κέδρος, 1982), Ομοιοκαταληξίες (Ιωλκός, 2005), Έξι ποιήματα (Σποραδικά, 2006) και Συνέδριο στο Σκοτάδι (Σποραδικά, 2007), ενώ το 2007 κυκλοφόρησε και η συγκεντρωτική έκδοση ποιημάτων του («Ποιήματα 1959-2006», εκδ. Ιωλκός.
Εξέδωσε επίσης τη συλλογή διηγημάτων: Το Ναρκοπέδιο (Εκδόσεις των Φίλων, 1992), τέσσερα δοκίμια για τα ιστορικά ποιήματα του Καβάφη με τίτλο: Ταξίδι στην Ιστορία με τον Καβάφη (Καστανιώτης, 1998), το χρονικό των Δεκεμβριανών: Μέρες και νύχτες του Δεκέμβρη (Καστανιώτης, 2003), μεταφράσεις των ποιημάτων του Απολλιναίρ (Ιωλκός, 1972 και Καστανιώτης, 1999) και του Πωλ Ελυάρ (Ιωλκός, 2003).
Παράλληλα συνεργάστηκε σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά με διηγήματα, ποιήματα, μεταφράσεις και βιβλιοκρισίες. Κατά τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες του περιοδικού «Πόρφυρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails