© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ένας Ζακυνθινός τής Νοτίου Αφρικής μάς γράφει...

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι γεια σας!

Σας στέλνω δυο σελίδες από δυο Εβραϊκές εφημερίδες του Κέιπ Τάουν Νότιας Αφρικής με τα δημοσιεύματα και τα σχόλια τους, μετά την δεύτερη εκδήλωση από κοινού με την Ελληνική παροικία Νότιας Αφρικής, που έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου φέτος, στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδoς, (η πρώτη έγινε τον Οκτώβριο του 2003 στο Γιοχάνεσμπουργκ). Στην μια από τις δυο Εβραϊκές εφημερίδες, την JEWISH CHRONICLE, ήταν πρωτοσέλιδο.


Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά σαν Έλληνας απόδημος, πατριώτης Ζακυνθινός, που αγαπά τον τόπο του. Θέλω να κάνω το παρακάτω σχόλιο, αφού τα άλλα θα τα δείτε σε φωτογραφίες και αγγλικό κείμενο στις δυο εφημερίδες.

Πιστεύω, λοιπόν, στη Ζάκυνθό μας πριν αρχίσει μετά τους σεισμούς το '53 η άναρχη οικοδομική δραστηριότητα, χωρίς υποδομές και οράματα για το τουριστικό μέλλον μας. 

Θα έπρεπε να δίναμε προτεραιότητα πρώτα, φυσικά, στις εκκλησίες και στη διατήρηση / ανακαίνιση μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κατόπιν τα πρώτα χρήματα, οι ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, μετά τις αρωγές των σπιτιών μας να χτίσουμε δυο μαρίνες και συγχρόνως, σεβόμενοι κι εκτιμώντας τον ηρωισμό και τη γενναιότητα των δυο ιστορικών προσώπων του Σεβασμιωτάτου Χρυσοστόμου Δημητρίου και Δημάρχου των Ζακυνθίων Λουκά Καρρέρ (που έδρασαν το 1943), αλλά και όλων των Ζακυνθινών, να χτίσουμε με πολλά λεφτά και στο μεγαλύτερο οικόπεδο κάτι σαν μουσειακό χώρο, όπου θα προβάλαμε εις τους αιώνας το μεγαλείο, την ευγένεια και τον ηρωισμό των προγόνων μας στους δύσκολους καιρούς της Γερμανικής Κατοχής. Σαν ωφέλεια μας εις το μέλλον θα είχαμε τον ερχομό και την προτίμηση Εβραίων τουριστών, που είναι από τους πιο οικονομικά ευκατάστατους και όπως ξέρουμε δεν έχουν και πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο. 

Πιστεύω πως ποτέ δεν είναι αργά, για να διορθώσουμε λάθη μας.
Κώστας Μαυρόπουλος 
Νότια Αφρική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails