© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Θεοτόκης Ζερβός και η ποίησή του στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών



Το Δ.Σ. της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών τιμώντας τη μακροχρόνια προσφορά του Κερκυραίου ποιητή ΘΕΟΤΟΚΗ ΖΕΡΒΟΥ στα Γράμματα, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.30, στο Μουσείο Σολωμού, με γενικό τίτλο: «Στρέφοντας με το αίμα σου τη φρίκηπάλι και πάλι στην καρδιά του θαύματος». Θα μιλήσουν για την ποίηση του Θεοτόκη Ζερβού, οι: Δημήτρης  Κονιδάρης, Νάσος Μαρτίνος, Περικλής Παγκράτης και Σωτήρης Τριβιζάς. Ο Θεοτόκης Ζερβός θα διαβάσει ποιήματά του και θα συνομιλήσει με τους ακροατές. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η αίθουσα κλιματίζεται.

Ο Θεοτόκης Ζερβός, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1943, όπου ύστερα από σπουδές στη Θεσσαλονίκη, ζει και εργάζεται. Είναι γιατρός-ακτινολόγος. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά (Τραμ, Δοκιμασία, Λογοτεχνικός Πολίτης, Πόρφυρας κ.ά.). Έχει μεταφραστεί στα ιταλικά, γαλλικά, πολωνικά και στα σερβικά. Έχει εκδώσει τις συλλογές: Αντίστιξη (εκδόσεις Κείμενα 1971-72), Ποιήματα (εκδόσεις Εξάντας 1978), Φόνος πάνω σε ομοίωμα (Πόρφυρας 1984), Λογόκλονος (εκδόσεις Κείμενα 1987), Εθελοντική κάθοδος (εκδόσεις Έψιλον 1991 και 1993). Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού Πόρφυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails