© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

"Μουσικός Ελληνομνήμων", 11ο και 12ο τεύχη


Ελήφθησαν δυο συνάμα τεύχη (11ο και 12ο) της περιοδικής έκδοσης του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΩΝ. Αφού ευχαριστήσουμε τους συντελεστές της ευπρόσωπης αυτής έκδοσης, τόσο για την προσπάθεια, όσο και για την τιμή της αποστολής, ενημερώνουμε τους αναγνώστες του e-περιοδικού μας για τα περιεχόμενα των ανά χείρας τευχών.


Τεύχος 11 (Ιανουάριος-Απρίλιος 2012)

* Της Σύνταξης, σ. 2.
* Στέλλα Κουρμπανά, «Ο Γεώργιος Βιζυηνός και η μουσική», σσ. 3-19.
* Μάρκος Φ. Δραγούμης, «Η έρευνα της βυζαντινής μουσικής στη Δύση. Τα 80 χρόνια από την ίδρυση των Monumenta Musicae Byzantinae», σσ. 21-26.
* Χάρης Ξανθουδάκης, «Μητρόπουλος και Stravinsky», σσ. 27-40.
* Πάνος Βλαγκόπουλος, «Χρήστου: Τα υλικά του μύθου και οι πραγματικές επιρροές», σσ. 41-44.
* Τα αρχεία του Frank Choisy: Κωνσταντίνα Σταματογιαννάκη, «To Αρχείο Frank Choisy στο Ε.Λ.Ι.Α. / Μ.Ι.Ε.Τ.», σσ. 45-49.
* Τα αρχεία του Frank Choisy: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, «Έργα με ελληνικά θέματα από το Αρχείο Frank Choisy στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος 'Λίλιαν Βουδούρη'», σσ. 50-55.


Τεύχος 12 (Μάιος-Αύγουστος 2012)

* Της Σύνταξης, σ. 2.
* Ναυσικά Τσιμά, «'Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια σου'. Το σκιαγράφημα μίας κιθάρας και η ερμηνεία του ως πίνακας», σσ. 3-12.
* Κώστας Καρδάμης, «Η Anna Winter του Σπυρίδωνος Ξύνδα: Η πρώτη οπερατική διασκευή των Τριών Σωματοφυλάκων του Αλέξανδρου Δουμά», σσ. 13-32.
* Στέλλα Κουρμπανά, «Ελληνική Μουσική Ορολογία. Μουσικοί όροι στο Επίτομον Λεξικόν της Γαλλικής Γλώσσης (1846) του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου», σσ. 33-42.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails