© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«Η Αποστασία των Γραμμάτων». Η Κατίνα Βλάχου στην «Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών»



Στη σειρά των χειμερινών εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.30 θα μιλήσει στο Μουσείο Σολωμού (Μουράγια) η συγγραφέας κ. Κατίνα Βλάχου, με θέμα: «Η Αποστασία των Γραμμάτων».  Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ποιος είναι ο ρόλος των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη σύνταξη των δημοσίων εγγράφων, των επιστημονικών κειμένων, στη συγγραφή βιβλίων κ.ά.; Πώς θα μπορούσε η ποίηση να «ευθυγραμμιστεί» με τις νέες προδιαγραφές ποιότητας κειμένων, την Π. Π. Κ. (Πιστοποίηση Ποιότητας Κειμένων); Τι μπορούμε να κάνουμε όταν ο υπολογιστής αυθαίρετα «διαγράφει» γράμματα, ιδίως φωνήεντα, ακόμη και λέξεις από τα κείμενα; Γιατί τα διαγράφει; Ποιες λύσεις προτείνονται; Η κ. Κατίνα Βλάχου δεν παρουσιάζει μία επιστημονική διατριβή, αλλά με βαθύ χιούμορ και φαντασία επινοεί μια «αποστασία γραμμάτων», που αναστατώνει τον τόπο σε πολλά επίπεδα και για αρκετό καιρό. Η ομαλότητα επανέρχεται, όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν στη λιτότητα των λέξεων, στη φειδώ και την οικονομία του γραπτού λόγου και στις προ Π. Π. Κ. προδιαγραφές για τη σύνταξη κειμένων.

Η κ. Κατίνα Βλάχου έχει εκδώσει: «Η Υπόθεση των Νημάτων», μυθιστόρημα (εκδ. Έψιλον, 1996), «Το Πέταγμα του Γλάρου», πεζογραφήματα, (εκδ. Έψιλον, 1996), «Έρως Ημίεργος», αφήγημα (εκδ. Ακρωτήρι, 2005, και (ως δίγλωσση έκδοση) εκδ. Λοράνδου, 2011) «Οι ψίθυροι στους τοίχους», μυθιστόρημα (εκδ. Ροές, 2009), καθώς και την ποιητική συλλογή «Ατάκτως ειρημένα» (εκδ. Λοράνδου, 2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails