© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ένα μήνυμα συμπαράστασης από τη Μοζαμβίκη στους εμπερίστατους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ζακύνθου


Ευρισκόμενος στο νότιο ημισφαίριο της γης, στη μακρινή για εσάς τους συμπατριώτες Μοζαμβίκη, η αποκλειστική πηγή πληροφόρησης για όσα τεκταίνονται στην πατρίδα και στη γενέτειρα ήταν οι συχνότητες της ΕΡΤ, της ΕΡΑ και οι ανάλογες ιστοσελίδες.

Τώρα, με μια ετσιθελική ενέργεια καταστολής των δημοκρατικών αγαθών, όπως αυτό παρεχόταν στους ανά την οικουμένη συνΈλληνες, στερούμαστε αυτή τη ζωντανή επαφή την Ελλάδα, εμείς τα ξενιτεμένα παιδιά της. Από χθες αισθανόμαστε σαν να μας έκοψαν βίαια τον ομφάλιο λώρο, από τον οποίο τρεφόμασταν.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή, που, όπως πληροφορούμαι, οι απολυόμενοι υπάλληλοι της ΕΡΤ βρίσκονται σχεδόν στην Αντίσταση, εκπέμποντας προγράμματα μέσω ευρωπαϊκών χωρών, σήμερα που και οι συμπατριώτες μου εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ζακύνθου είναι μουδιασμένοι από το ξαφνικό σοκ, απευθύνω σε όλους χαιρετισμούς συμπαράστασης, θυμίζοντάς τους πως ό,τι καλό έχουμε αποκτήσει στο διάβα της Ιστορίας είναι ζυμωμένο με τον ιδρώτα του αγώνα μας!

Σας αγκαλιάζω όλους αδελφικά! Καλό κουράγιο!
Μαπούτο, 12 Ιουνίου 2013
+ο Μοζαμβίκης Ιωάννης

2 σχόλια:

διονύσιος Β. Ποταμίτης είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή.
Ὡς πρώην ξενιτεμένος, σὲ προ-διαδικτυακοὺς καιρούς, ἀντιλαμβάνομαι πλήρως τὰ συναισθήματα τοῦ Σεβασμιοτάτου.
Τὸν εὐχαριστοῦμε

P. Kapodistrias είπε...

Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται ολοένα, στο μεταδιδόμενο πρόγραμμα της ΕΡΤ, για το Μήνυμα του Επισκόπου Μοζαμβίκης.
Αφού το ανέγνωσαν οι δημοσιογράφοι, ο Βουλευτής Στέλιος Ελληνιάδης επισημαίνει ότι το κόψιμο της ΕΡΤ από τον απόδημο Ελληνισμό έρχεται σε συνέχεια του κοψίματος των δασκάλων από τις κοινότητες της ομογένειας, αλλά και των καθηγητών στις Ελληνικές Έδρες των ξένων Πανεπιστημίων!...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails