© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιήματα για τη Ζάκυνθο διαβάζει η Διονυσία Μούσουρα Τσουκαλά [video]


Οι φίλοι του πολυπεριοδικού μας γνωρίζουν ότι έχουμε από ετών καταβάλει προσπάθειες για την κατάρτιση ενός Οπτικοακουστικού Αρχείου των Ζακυνθίων Δημιουργών. Έως τώρα η προσπάθειά μας έχει αποδώσει εύγευστους καρπούς και οι πλείστοι Ζακυνθινοί εργάτες της Τέχνης του Λόγου έχουν ήδη παρουσιασθεί από αυτή τη σειρά, με μικρά βιντεάκια, στα οποία καταγράφονται να αποδίδουν οι ίδιοι λογοτεχνήματά τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το περασμένο καλοκαίρι και μάλιστα κατά το ζεστό απόγευμα της 31ης Ιουλίου 2013, αποτυπώσαμε την λογοτέχνιδα Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά να διαβάζει διηγήματα και ποιήματά της. Ως γνωστόν, η αγαπητή μας Διονυσία, καταγόμενη από το Μπανάτο της Ζακύνθου, ζει μόνιμα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου ασχολείται ανύστακτα με το γράψιμο. Εκείνο που νοηματοδοτεί την συγγραφέα είναι η διατήρηση του ομφάλιου λώρου με την μητέρα πατρίδα ζωντανού και αειθαλούς. Σημειωτέον ότι η Διονυσία στις αρχές κάθε νέου μηνός μάς αποστέλλει, ως πολύτιμη συνεργασία, αναμνήσεις και νοσταλγίες της, που μπορείτε όλες να τις ξαναδιαβάσετε, μ' ένα κλικ εδώ.

Τα βιντεάκια που αποτυπώσαμε, όταν το Καλοκαίρι βρέθηκε η Διονυσία στη γενέτειρα, είναι τέσσερα. Σήμερα θα παρακολουθήσετε το πρώτο, που εμπεριέχει ποιήματά της για ποιαν άλλη άραγε; Τη Ζάκυνθο, την "ωραίαν και μόνην" του Κάλβου. Τα αποδίδει με τρόπο αισθαντικό και φορτισμένο συγκινησιακά. Ας την παρακολουθήσουμε!

[Κάμερα: π. Παναγιώτης Καποδίστριας]


2 σχόλια:

Μαρία Σ είπε...

π. Παναγιώτη ευχαριστούμε που είχες την ιδέα να μαγνητοσκοπίσεις την Διονυσία απαγγέλοντας .
Διονυσία σε ευχαριστούμε για την ΜΕΓΑΛΗ αγάπη σου για το νησάκι μας και ότι αυτό περιέχει.Να είσαι πάντα ευλογημένη και να δημιουργείς.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου, όπως σωστά λες, οι ευχαριστίες στον π. Παναγιώτη! Ήταν ένα φοβερά ζεστό απόγευμα, κι εμείς, στο όμορφο και φιλόξενο σπίτι αγαπημένων δικών μου ανθρώπων, γυρίζαμε βίντεο! Μαρία μου γαπημένη, το νησί μας το λατρεύω...Και φυσικά, δεν εννοώ μοναχά τον τόπο αλλά φίλους αγαπημένους, συγγενείς και συμπατριώτες! Κι εσύ καλή μου, να έχεις την υγειά σου και να συνεχίσεις τις όμορφες εξρευνήσεις-περιηγήσεις σου!!! δ.μ.τ.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails