© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η δε πόλις Αλεξάνδρεια ελάλησε περί Κ. Π. Καβάφη

David Hockney, «Εικονογραφήσεις για Δεκατέσσερα Ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη» 
Από τη Συλλογή του British Council
Πρόκειται για ένα επεισόδιο της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς "Η ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ", σε σκηνοθεσία ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ, με θέμα την ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Π. ΚΑΒΑΦΗ. Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής και κύριος εκπρόσωπος της Αλεξανδρινής Σχολής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ, μέσα από το ανεπανάληπτο ποιητικό έργο του, πλαισιωμένο από εικόνες της σύγχρονης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, προβάλλει την πόλη που γεννήθηκε και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. 

Οι ηθοποιοί Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΒΑΛΤΙΝΟΣ, Β. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ο Γ. Π. ΣΑΒΒΙΔΗΣ επιλέγουν και διαβάζουν από τα έργα του ΚΑΒΑΦΗ ποιήματα, όπως «ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΣΠΙΤΙ», «ΜΑΚΡΥΑ», «ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ», «ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ», «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ», «ΙΩΝΙΚΟΝ», «ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ», «ΤΕΙΧΗ», «ΣΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ» και «ΑΠΟΛΕΙΠΕΙΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails