© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η Μαρία Ρουσέα για τη Μάχη Μουζάκη

Γράφει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Προ ημερών δημοσιεύσαμε εδώ ένα ποίημα του Διονύση Σέρρα, το οποίο με τον τίτλο "Απο-χαιρετισμός", απευθύνεται στην Ζακυνθινή Ποιήτρια Μάχη Μουζάκη, "πριν το κατώφλι του Γηροκομείου", όπως χαρακτηριστικά γράφει στη σχετική αφιέρωση. Ο Σέρρας τής μιλάει με πικρή γλυκύτητα, καθώς την βλέπει να κυκλοφορεί πλέον στα πολύ ένδον, "στους μέσα γκρίζους στίχους /  και στο δωμάτιο της προσμονής"

Εν τω μεταξύ, η επίσης Ζακυνθινή Ζωγράφος και αεί φίλη τής Μάχης, η καλή μας Μαρία Ρουσέα, ανέλαβε να οπτικοποιήσει το εν λόγω ποίημα του Σέρρα. Σε άσπρο μαύρο, λοιπόν, η Μαρία εντυπώνει μια λυγερή γυναίκα, που δείχνει μισοφευγάτη (την Μάχη), απ' το σώμα της οποίας απορρέουν οι τίτλοι των βιβλίων της, με τάση φυγόκεντρη και ροή ακατάσχετη!

Ευχαριστούμε και τον Διονύση και την Μαρία, που κατάφεραν να μάς ευαισθητοποιήσουν, φέρνοντάς μας εγγύτερα στη μισοφευγάτη Μάχη μας! Εκεί που είναι, ας κρατάει την -απροσδιόριστη έστω- βεβαιότητα πως την αγαπάμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails