© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ξενάγηση στο εσωτερικό των Θερινών Ανακτόρων Nymphenburg του Μονάχου

Ταξίδεψε, φωτογράφισε και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Το σύνολο του εσωτερικού του παλατιού είναι διακοσμημένο με πολύτιμες ελαιογραφίες, ταπετσαρίες από τις Βρυξέλλες και πορσελάνες. Το χαρακτηριστικό φρέσκο υπό τον τίτλο Νύμφες αποτίουν φόρο τιμής στη θεά της Χλωρίδας αποτέλεσε και την πηγή της ονομασίας του παλατιού (Nymphenburg σημαίνει: το παλάτι των Νυμφών). 

Μεταξύ άλλων, στο παλάτι περιλαμβάνονται 36 πορτραίτα γυναικών του Μονάχου, τόσο αριστοκρατικής όσο και ταπεινής καταγωγής, φιλοτεχνημένα από το ζωγράφο Joseph Stieler για λογαριασμό του βασιλιά Λουδοβίκου Α΄. To πιο φημισμένo από αυτά είναι αυτό της χορεύτριας Lola Montez, ερωμένης του βασιλιά. Άξια θαυμασμού είναι επίσης το Κινεζικό Δωμάτιο και το Μπλε Σαλόνι. [Στοιχεία από το Διαδίκτυο].




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails