© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Εις μνήμην Μαντέλα, μια εικονική περιδιάβαση στην Nelson Mandela Square

Ταξιδεύει, φωτογραφίζει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Ο μέγας ηγέτης της Νοτίου Αφρικής και αγωνιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων Nelson Mandela πέρασε ήδη στην Αιωνιότητα, κατέχοντας προ πολλού μιαν ακλόνητη θέση στην Ιστορία! Ό,τι και να πούμε εμείς, είναι λιγοστό και ατελές μπροστά στο μεγαλείο της προσωπικότητάς του. 

Ως εκ τούτου περιοριζόμαστε να κάνουμε μια εικονική βόλτα στη σκιά του, δηλαδή στο κέντρο της Πλατείας Μαντέλα, στο συγκρότημα Sandton City του Γιοχάνεσμπουργκ, γύρω από το υπερμεγέθη ανδριάντα του που δεσπόζει στον χώρο, διηγούμενος πολλά και διάφορα σημαντικά από τον πολύπτυχο και πολυτάραχο βίο Ηγέτη! Οι φωτογραφίες προέρχονται από ταξίδι μας στην νοτιοαφρικανική μεγαλούπολη, τον Φεβρουάριο του 2011.

Εν τω μεταξύ, θυμίζουμε στους φίλους αναγνώστες μας ότι στο παρελθόν δύο φορές έχουμε ασχοληθεί με τον Μαντέλα, με δύο δημοσιεύσεις μας εδώ στον Ίσκιο μας. Μπορείτε, λοιπόν, να τις ξαναδείτε: Η πρώτη αφορά μιαν επίσκεψή μας (του 2007) στο σπίτι του Μαντέλα στο Soweto, το οποίο τώρα λειτουργεί ως Μουσείο (κάντε κλικ ΕΔΩ) και η δεύτερη αφορά ένα βιβλίο με τίτλο "A Prisoner in th Garden: Opening Nelson Mandela's Prison Archive" (κάντε κλικ ΕΔΩ).
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails