© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"Δράσεις Θεματικού Τουρισμού στη Ζάκυνθο", μια αξιοπρόσεκτη Ημερίδα στο ΤΕΙ Ζακύνθου

  Σήμερα, στο εν Ζακύνθω κτήριο του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος  


Η Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων διοργάνωσε σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, στο κτήριο του Ιδρύματος εν Ζακύνθω, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα, με θέμα Δράσεις Θεματικού Τουρισμού στη Ζάκυνθο.





H ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.


Κατ' αρχήν η Προϊσταμένη της Κατεύθυνσης Δρ Κατερίνα Καμπάση καλωσόρισε όλους στην Ημερίδα, θέτοντας τους στόχους της συνάντησης.


Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Μυλωνάς, παρουσιάζοντας συνοπτικά πώς η δική του πλευρά και θέση βλέπει την μεγάλη υπόθεση του Τουρισμού, πέρα και πάνω από τις κάθε λογής αντιπαλότητες. 


Στη συνέχεια, την άποψη του Βουλευτή Ζακύνθου μετέφερε ο εκπρόσωπός του κ. Βαγγέλης Βανταράκης, εμμένοντας περισσότερο στην αναζήτηση ενός τουριστικού "πακέτου" που να ωφελεί τους εντόπιους εντέλει, διότι υπό τα σημερινά δεδομένα κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες γίνονται πλουσιότερες, την ώρα που οι τοπικές κοινωνίες καθίστανται φτωχότερες.


Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο κ. Παναγιώτης Κολύρης, εκ μέρους του Δήμου Ζακύνθου, ο οποίος μετέφερε την άποψη του δικής του πλευράς, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση την ανάγκη συνεννόησης και συσπείρωσης όλων των μερών.


Μετά έλαβε τον λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου), παρουσιάζοντας το θέμα: "Απόπειρα θεολογικής οριοθέτησης του λεγόμενου Θρησκευτικού Τουρισμού". Ολόκληρη την εισήγηση αυτή μπορείτε να αναγνώσετε στο Νυχθημερόν, όπου ήδη την αναρτήσαμε. Κλικ ΕΔΩ!




Ύστερα  μίλησε η κ. Αικατερίνη Δεμέτη (Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων), με θέμα: "Ο πολιτιστικός τουρισμός ως παράγων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και ο κίνδυνος από τη συρρίκνωσή του. Η περίπτωση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων".


Η Ημερίδα απευ­θυνόταν κυρίως σε πολιτιστικούς και σε τουριστικούς φορείς και σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Πολιτισμού και του Τουρισμού. 
Συγχαίρουμε τους παράγοντες του τοπικού ΤΕΙ για την πρωτοβουλία του και ευχόμαστε κάθε καλή και αποδοτική συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails