© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Στιγμές από τη 2η μέρα του Ι΄ Πανιονίου Συνεδρίου [+ videos]

 Κέρκυρα, Πρωτομαγιά 2014 
Ανταπόκριση από το Ι΄ Πανιόνιο Συνέδριο: π. Δημήτριος Κοσκινάς
































Όπως γίνεται αντιληπτό στους αναγνώστες μας, δεν είναι δυνατόν ο ανταποκριτής μας στην Κέρκυρα και αγαπητός φίλος π. Δημήτριος Κοσκινάς να είναι παρών σε όλες τις αίθουσες, όπου διεξάγονται οι επιστημονικές εργασίες του Ι΄ Πανιονίου Συνεδρίου. 

Στην ανωτέρω ανταπόκριση του πρωινού και του δειλινού της χθεσινής Πρωτομαγιάς, αποτύπωσε τα δρώμενα του Πανιονίου, τα οποία φιλοξενούνταν στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας. Σε κάποιες από τις εισηγήσεις ήταν παρόντες, εκτός του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Κερκύρας κ. Νεκταρίου, οι δικοί μας Μητροπολίτες Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος και Σεβ. Δωδώνης κ. Χρυσόστομος

Στο βήμα ανέβηκαν κι έλαβαν τον λόγο έλαβαν τον λόγο -κατά τις σχετικές φωτογραφίες- η άξια συμπατριώτισσά μας κ. Θεοδώρα Κλάδη, με θέμα: "Ο κώδικας του Πατριάρχη Μεθοδίου Γ΄ του Μορώνη. Κατάστιχο του Μοναστηριού των Στροφάδων του έτους 1675", ο π. Ιωάννης Μεσολωράς από την Κεφαλονιά, με θέμα: "Περί των εδρών Ορθοδόξων και Λατίνων Επισκόπων εν Κεφαλληνία από της Φραγκοκρατίας μέχρι των ημερών μας", η κ. Δέσποινα Μιχάλαγα, με θέμα: "Το εκκλησιαστικό οφίκιο του Πρωτοπαπά και η λειτουργία του στα βενετοκρατούμενα Επτάνησα" και ο κ. Ευστάθιος Μακρής, με θέμα "Από τον Ιωάννη Μαρκέτη στον Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο. Πλευρές της εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας", όπου συμμετείχε με εκκλησιαστικούς ύμνους το σύνολο Ιόνιος Αρμονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails