© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη

Francis Gabet, Διευθυντής Ολυμπιακού Μουσείου.

Heini Murer Μέλος ΔΣ του ΙΣΝ.

Thomas Bach, Χριστίνα Λαμπροπούλου, Χαράλαμπος Μάνεσης, Heini Murer.

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Ελβετία κ. Χαράλαμπος Μάνεσης.

Την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Ασημένιου Κυπέλλου του Σπύρου Λούη, το οποίο από το Σεπτέμβριο φιλοξενείται στην ελβετική πόλη, έπειτα από τη διετή παραμονή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς Μαραθωνίου της Λωζάνης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, με τη συμμετοχή 3.000 περίπου δρομέων από όλο τον κόσμο.

Το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λωζάνη, όπου και θα παραμείνει έως τον Μάρτιο του 2015, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες της πόλης να το θαυμάσουν από κοντά και να ενημερωθούν για την ιστορία του.

Στη συνέχεια, το Κύπελλο θα επιστρέψει στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, θα εκτεθεί και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το ιστορικό Κύπελλο του Σπύρου Λούη θα εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails