© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Γραφή του ποιητή Διονύση Σέρρα για τα "Ανακαλυπτήρια" του π. Π. Καποδίστρια


Ζάκυνθος, 1.10.2014

[...] 
Για τα ποιητικά σου "Ανακαλυπτήρια", νέα δωρήματα αποκάλυψης ή προσφοράς τής έμπνευσής σου, των σκέψεων και των συναισθημάτων σου, του έντεχνου προσωπικού σου ύφους, της καλλιέπειάς σου και όλων των γνωστών γνωρισμάτων ή χαρακτηριστικών του ανθρώπινου και πνευματικού σου "κόσμου", θερμά συγχαρητήρια και πολλές ειλικρινείς ευχαριστίες. 

Με την πληθωρική, ποιοτική και πολυφωνική αυτή σου δημιουργία προσθέτεις κάτι ακόμη πολύ εκφραστικό, ουσιαστικό, άρτιο και πολύσημο στη μέχρι σήμερα πολύμορφη και πολύπτυχη παραγωγή σου. Κάτι, που γοητεύει και ικανοποιεί τον φίλο και γνώστη τού καθαρού και υψηλού Λόγου, χωρίς περιττολογίες, κοινοτοπίες, επαναλήψεις, απλές αυτοαναφορές..., συγκινώντας τον και προβληματίζοντάς τον δημιουργικά. 

Τα "Ανακαλυπτήριά" σου αποτελούν κέρδος ψυχής σε δύσκολους ή ζοφερούς καιρούς, με την Ποίηση, τη Γλώσσα, τις Αξίες κ.ο.κ. να περνούν τη δική τους δοκιμασία, μ' εξαιρέσεις εκλεκτές -και τιμητικές- όπως η δική σου παρουσία και "φωνή". 

Σ' ευχαριστώ, βέβαια, και για την πολύ ωραία ποιητική αναφορά με αφορμή τα "Μονόφυλλα συγκομιδής", τόσο απλά ή χαμηλότονα μπρος στα "πυκνόφυλλα" της δικής σου σποράς. Αυτής, που πετυχαίνει να κρατά ζωντανό και να μεταδίδει παρήγορα "μάγια της αυγής" και με "λόγο ηδύφωτο" να εξουδετερώνει, λίγο-πολύ, κάθε "λύπη πολύφυ(λ)λη". 

Συγχαρητήρια κ' εγκάρδιες ευχές για νέες -και ανώτερες- επιτυχίες, τιμητικές για όλους μας, στην πολύπαθη Ζάκυνθο και στην άλλη πικρή Ελλάδα. 
[...]

1 σχόλιο:

annnatsoukalakoufou είπε...

Συγχαρητήρια πάτερ μου για το νέο σας πόνημα. Πρόκειται για έναν ακόμη πνευματικό σας άθλο και εις άλλα με υγεία. Φιλικώτατα, ΄Αννα τσουκαλά Κουφού. .

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails