© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ ανακηρύχθηκε απόψε Επίτιμη Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμέλεια παρουσίασης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Απόψε, 28η Νοεμβρίου 2014, στις 7 το βράδυ, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (στα Προπύλαια) ανακηρύχθηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, γνωστή και μη εξαιρετέα Καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Σορβόνης, κορυφαία προσωπικότητα των ευρωπαϊκών, των ελληνικών (και όχι μόνον) Γραμμάτων! 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, στο σκεπτικό της απονομής της επιτιμίας, τόνισε ότι η τιμή αποδόθηκε στην κ. Αρβελέρ, όχι μονάχα για την επιστημονική πληρότητά της, αλλά και στο ότι -μέσω της επιστημοσύνης της- η δημόσια εικόνα της είναι ιδαίτερα οικεία και φιλική στον λαό. 

Για το έργο της τιμηθείσης ομίλησε με συνοπτική πληρότητα η κ. Αθηνά Κόλια-Δερμιτζάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Αναγόρευση της κ. Αρβελέρ περιελάμβανε: α) Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, καθηγήτρια Αναστασία Παπαδία-Λάλα και β) Περιένδυση της τιμωμένης με την τήβεννο της Σχολής από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου.

Η τιμηθείσα, στην ομιλία της, με θέμα "Η επικαιρότητα του Βυζαντίου", συνάρπασε το απαιτητικό ακροατήριο, αναφερόμενη στην Πόλη του Κωνσταντίνου και την Αγιά Σοφιά, για τη σημασία τους στην διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας και πώς συναντώνται στα Γράμματα και στη Λαϊκή Παράδοσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails