© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Άκρως συγκινητική η παρουσίαση στο Δ7 "Αληθώς" της αποστολής του δημοσιογράφου Γ. Γεωργιάδη στην Ακτή Ελεφαντοστού

Βράδυ Κυριακής της Ορθοδοξίας, 1ης Μαρτίου 2015, στο Κέντρο Λόγου "Αληθώς" | Παναγούλα Μπανάτου 
Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας 


























































Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής Α΄ Νηστειών, 1 Μαρτίου 2015, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου Ζακύνθου, η 7η σύναξη του δ΄ κύκλου του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς». Αυτή τη φορά η βραδιά είχε ιεραποστολική διάσταση, στο πλαίσιο μάλιστα της Κυριακής της Ορθοδοξίας ως Ημέρας της Ιεραποστολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας «εις πάντα τα έθνη».
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος και παλαίμαχος πολεμικός ανταποκριτής Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος μετέφερε στο πολυπληθές κοινό, με τη γνωστή παραστατικότητα και πειστικότητά του, τις πολύτιμες και πολύχρωμες εμπειρίες του από ένα πολύ πρόσφατο ταξίδι του στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η παρουσίασή του έφερε τον γενικό τίτλο: «Αποτυπώνοντας την Αξιοπρέπεια στην Ακτή του Ελεφαντοστού, πλάι στους Ορθόδοξους Ιεραπόστολους και τους Γιατρούς Καρδιάς».
Εκατοντάδες φωτογραφίες και ιδιαίτερα εκφραστικά βιντεάκια αφρικάνικης σκληρής καθημερινότητας παρήλασαν μπροστά στα μάτια των συγκινημένων θιασωτών του «Αληθώς», ενώ τα εύστοχα σχόλια του Γεωργιάδη είχαν να κάνουν τόσο με την ιστορία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, όσο και με την τοπική Ιστορία τής εν λόγω χώρας, μια ιστορία αποικιοκρατίας, συνεχούς φτώχειας και αδυσώπητων ασθενειών. Εκείνο, το οποίο επισήμανε κυρίως ήταν ότι από πλευράς της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και των «Γιατρών Καρδιάς» καταβάλλονται αξιομνημόνευτες προσπάθειες για την άμβλυνση των δυσεπίλυτων προβλημάτων του τόπου αυτού, ενώ κεντρική θέση στην παρουσίασή του είχε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του οικείου Ορθόδοξου Μητροπολίτη, του Σεβ. Άκκρας κ. Σάββα.
Στην αρχή της βραδιάς, τον λόγο έλαβε ο κ. Βαγγέλης Βανταράκης, ο οποίος, εκπροσωπώντας τον Βουλευτή Ζακύνθου - Υφυπουργό Αθλητισμού και γόνο του Μπανάτου, μετέφερε τον χαιρετισμό του κ. Σταύρου Κοντονή, τονίζοντας με έμφαση ότι δράσεις, που στοχεύουν στον Άνθρωπο, όπως αυτές του «Αληθώς», έχουν πάντα την ευαρέσκεια και την συμπαράσταση της Πολιτείας.
Τέλος, ο υπεύθυνος του Κέντρου, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, ευχαρίστησε εκ μέρους του «Αληθώς», όλους τους φίλους που παραβρέθηκαν και σε αυτή την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails