© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Επίτιμη διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ αναγορεύτηκε η Κική Δημουλά






«Επειδήπερ το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής την ΚΙΚΗΝ ΔΗΜΟΥΛΑ άξιαν απέφηνεν του επιτίμου διδακτορικού αξιώματος, ο δε Πρύτανης τη τούτου γνώμη επινεύει, δια ταύτα εγώ Χρυσόστομος Σταμούλης, Πρόεδρος, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας, χρώμενος τη δυνάμει, ην παρά των Πανεπιστημιακών νόμων και της Κοσμητείας έχω λαβών, την ΚΙΚΗΝ ΔΗΜΟΥΛΑ επίτιμον διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής δημοσίως αναγορεύω και πάσας τας προνομίας τας τω Πανεπιστημιακώ τούτω αξιώματι παρεπομένας απονέμω».

Με… «καταρρακτώδη συγκίνηση […] ντροπή» και λεπτομερή απαρίθμηση των «αμέτρητων» προσόντων που δεν έχει, η ποιήτρια Κική Δημουλά ξεστόμισε «το απερίσκεπτα θρασύ “ναι“ της», στην προ διετίας (Ιούλιος του 2013) απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να την αναγορεύσει επίτιμη διδάκτορα. Στο ερώτημα για ποιο λόγο προτάθηκε η κ. Δημουλά ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, με πρόταση του οποίου αποφασίστηκε η επιτιμοποίηση της ποιήτριας, έχει εδώ και καιρό εξηγήσει πειστικά «Μα, ο υπαινικτικός της οντολογικός – ποιητικός της λόγος είναι κατ” εξοχήν θεολογικός. Και οι ρίζες της θεολογίας είναι κατ” εξοχήν ποιητικές». Η πολυαναμενόμενη τελετή αναγόρευσης (ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές) πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

Πηγή: ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails