© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Φιλολογικό μνημόσυνο της Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου και της Μάχης Μουζάκη





























Χθες το δειλινό, Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 και ώρα 8 μ.μ., η ΧΕΝ και ο Ροταριανός Όμιλος Ζακύνθου πραγματοποίησαν στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου φιλολογική βραδιά, για τιμήσουν δύο μεγάλες προσωπικότητες της ζακυνθινής λογοτεχνίας, Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου και Μάχη Μουζάκη.

Ομιλήτριες ήταν η Μαρία Ρουκανά-Αμπελά, φιλόλογος-συγγραφέας, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, η τραγική πεζογράφος της Επτανησιακής γραμματείας. Η λογοτεχνική αξία και ιδεολογική σημασία της αυτοβιογραφίας της» και η Κατερίνα Δεμέτη, αρχαιολόγος – διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, η οποία παρουσίασε το θέμα: «Μάχη Μουζάκη (1920-2016), η αδάμαστη Αρχόντισσα των Κήπων και η συμβολή της στη σύγχρονη Ζακυνθινή Ποίηση».

Κείμενα ανέγνωσαν οι ηθοποιοί: Τάκης Πετρόπουλος, Μπάμπης Σούλης, Αλεξάνδρα Duzevic. Στο πιάνο ήταν ο σολίστ και καθηγητής μουσικής Διονύσης Τουρκάκης. Την εκδήλωση πλαισίωσε, εξάλλου, με ζακυνθινά τραγούδια η Χορωδία «Το Φιόρο του Λεβάντε», με μαέστρο τον κ. Διονύση Μαλλιά.

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails