© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Η "Ιερατική Ποίηση" πάει στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας


Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας (Ομήρου 14-16), στο πλαίσιο του κύκλου των συναυλιών της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, θα παρουσιασθεί η παραγωγή του Καλλιτεχνικού Συνόλου «Πολύτροπον», με το γενικό τίτλο «Ιερατική Ποίηση». 

Τραγούδια για φωνή και πιάνο σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, πάνω σε ποίηση σύγχρονων Ορθοδόξων κληρικών. 

Μια παραγωγή που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πάτρα το 2007, στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου το 2010, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα το 2015 και τώρα, το 2018 - με καινούργιο υλικό - στο Ινστιτούτο Γκαίτε. 

Σημαντικοί εκπρόσωποι της Ιερατικής Ποίησης, έργα των οποίων θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, είναι οι: Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, Μητροπολίτης Πέργης Ευάγγελος, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, μοναχός Μωυσής ο Αγιορείτης. 

Ποιήματα αυτών των κληρικών ποιητών μελοποιούν οι σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες: Λεωνίδας Κανάρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Αλέξανδρος Μούζας, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Βασιλική Φιλιππαίου. 

Ερμηνεύουν οι:  
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
Μάριος Καζάς, πιάνο 
Roni Bou Saba, απαγγελία - ψάλτης 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, πρόλογος - γενική επιμέλεια 
Artwork: Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails