© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Βιωματικές προσεγγίσεις στο μυθιστόρημα του Τάσου Ψάρρη “Η Βιτρίνα”

Εκδήλωση στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στο Μουσείο Σολωμού (Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, Μουράγια) με θέμα: «Βιωματικές προσεγγίσεις στο μυθιστόρημα του Τάσου Ψάρρη “Η Βιτρίνα”», με ομιλήτριες τις κ.κ. Χαρούλα Βερίγου και Φωτεινή Τζέκου. Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα θα διαβάσει η κ. Κορίνα Κομπολίτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Ο κ. Τάσος Ψάρρης είναι συγγραφέας και μεταφραστής ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ. Είναι απόφοιτος του τμήματος μετάφρασης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης Λογοτεχνίας (EKEMEΛ), όπου επίσης παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε πολυεθνική τράπεζα, ενώ πλέον εργάζεται ως μεταφραστής. Το 2004 συμμετείχε και βραβεύτηκε στην Ολυμπιάδα Γραμμάτων της Αθήνας, ενώ το 2011 ήταν υποψήφιος για βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης από την ισπανική γλώσσα. Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και άρθρα του σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Από το 2009 ζει στην Κέρκυρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails