© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ο Γιώργος Νταλάρας στη Μόσχα, 13 Μαρτίου 2018 | Йоргос Даларас в Москве, 13 марта 2018 [πλήρες video]


George Dalaras in Moscow. With the participation of Aspasia Stratigou. The Cathedral of Christ the Savior. The Hall of Church Councils. March 13, 2018.

***

Ο Γιώργος Νταλάρας στη Μόσχα. Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού. Αίθουσα Συνοδών του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού. 13/03/2018

Γιώργος Παπαχριστούδης - πιανό
Γιώργος Μάτσικας - μπουζούκι, κιθάρα
Κωνσταντίνος Γεδίκης - μπουζούκι, ούτι
Θανάσης Σοφράς - κοντραμπάσο
Μάνος Γρυσμπολάκης - ακορντεόν
Αποστόλης Βαγγελάκης - πνευστά
Νίκος Σαμαράς - τρομπέτα, μπουζούκι, μπαγλαμάς
Θέμης Συμβουλόπουλος - κρουστά
Γρηγόρης Συντρίδης - τύμπανα
Γιώργος Νταλάρας - κιθάρα

***

Йоргос Даларас в Москве. При участии Аспасии Стратигу. Зал Церковных Соборов Храма Христа Спасителя. 13/03/2018

Йоргос Папахристудис - рояль
Йоргос Мацикас - бузуки, гитара
Константинос Гедикис - бузуки, уд
Фанасис Софрас - контрабас
Манос Грисболакис - аккордеон
Апостолис Вангелакис - духовые
Никос Самарас - труба, бузуки, баглама
Фемис Симвулопулос - ударные
Григорис Синтридис - барабаны
Йоргос Даларас - гитараΜοναδικές στιγμές γιορτής της ελληνορωσικής φιλίας και του Έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας, που κορυφώνεται παραμονές της τουριστικής σεζόν, έζησαν περίπου 1.600 άτομα που παρακολούθησαν την ιστορική συναυλία που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στη Συνοδική Αίθουσα του καθεδρικού Ναού της Μόσχας, δίπλα στο Κρεμλίνο, το βράδυ της Τρίτης 13 Μαρτίου 2018.

Συνοδευόμενος από πολυμελή ορχήστρα με τους καλύτερους δεξιοτέχνες της χώρας και την Ασπασία Στρατηγού στο τραγούδι, ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής ξεδίπλωσε μνήμες, χρώματα και αρώματα του νεοελληνικού πολιτισμού στο ενθουσιώδες κοινό, που εκπροσωπούσε δεκαέξι πόλεις της Ρωσίας, από όπου έφθασαν ως τη Μόσχα φανατικοί θαυμαστές του Γ. Νταλάρα.

Μεταξύ των καλεσμένων, που στο τέλος σηκώθηκαν κι άρχισαν να χορεύουν μπροστά στη σκηνή και περιμετρικά της πλατείας -σπάνιο φαινόμενο για ανάλογες συναυλίες στη Ρωσία, βρέθηκαν εκατοντάδες παράγοντες του ρωσικού και ελληνικού τουρισμού, στελέχη, διευθυντές και ιδιοκτήτες των τουριστικών πρακτορείων και εταιρειών, που ειδικεύονται στον τουρισμό προς την Ελλάδα, πολυάριθμοι ξένοι πρέσβεις, Ρώσοι πολίτες και ομογενείς, που αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού στη ρωσική κοινωνία.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ μετεξελίχθηκε σε «κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που αποτελεί παρακαταθήκη για παρόμοιες συναυλίες, τις οποίες αποζητά το ρωσικό κοινό», σύμφωνα με τον Πάβελ Οφσιάνικοφ, κορυφαίο μαέστρο της Ρωσίας, επί πολλά χρόνια επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρεμλίνου, που έχει επανειλημμένως συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γ. Νταλάρα και πρόσφερε από τους πρώτους την ανθοδέσμη του στον Έλληνα καλλιτέχνη.

Η επανεμφάνιση του Γ. Νταλάρα σε μια άκρως συμβολική μουσική σκηνή της Μόσχας και μάλιστα μετά από δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους θαυμαστές του, πολλοί από τους οποίους παρακολουθούν τις συναυλίες του σε άλλες χώρες ή επισκέπτονται με αυτόν τον σκοπό την Ελλάδα. Ενώ η χαρά τους ήταν πολλαπλή, καθώς ο Έλληνας καλλιτέχνης τραγούδησε αποκλειστικά γι’ αυτούς τραγούδια, που σπάνια περιλαμβάνει στις εμφανίσεις του, ικανοποιώντας τις «παραγγελιές», τις οποίες επί πολλές μέρες του έστελναν μέσω κοινωνικών δικτύων.

Πολυάριθμα ήταν σε ρωσικά ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα τα εγκωμιαστικά σχόλια για την κορυφαία εκδήλωση του ελληνορωσικού έτους τουρισμού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η γνώμη του μέγιστου Ρώσου μουσικοκριτικού Βαντίμ Πονομαριόφ, ο οποίος εξήρε όχι μόνο τον επαγγελματισμό και το «αυτοσχεδιαστικό σιντριβάνι» των Ελλήνων μουσικών, που μετέτρεψαν το κοινό της αίθουσας σε χορωδία τους, αλλά και περιέγραψε τη συναυλία ως «εμφάνιση ενός μεγάλου μετρ, μια πράξη υψηλής τέχνης», εκφράζοντας την ευχή να προκύψουν σύντομα στη Ρωσία και νέες ελληνικές συναυλίες.

Πηγή: tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails