© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Φωτο-ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής "Pizzamano fecit"


Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας, Κέρκυρα 14.10.2018

Ένας σημαντικός όσο και δυσδιάκριτος στις σκυφτές ημέρες μας Ιόνιος καλλιτέχνης των αρχών του 19ου αιώνα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά κατ' αυτή την περίοδο στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας, έως τις 17 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τον Γεράσιμο Πιτζαμάνο (Αργοστόλι 1787-Κέρκυρα 1825), ο οποίος έφυγε για την αιωνιότητα πολύ νωρίς, σε ηλικία 38 ετών, έζησε μολοντούτο μια πολυκύμαντη ζωή, εργαζόμενος για την πρόοδο και την ελευθερία των Επτανήσων αλλά και του συνόλου του Ελληνισμού, στην αυγή μιας νέας εποχής. Τα γραπτά και κυρίως τα ζωγραφικά του έργα, αποτελούν πολύτιμη αποτύπωση για την επικίνδυνη όσο κι ελπιδοφόρα αυτή εποχή.

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος (ΙΕΕΕ)-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, παρουσιάζει το σύνολο του γνωστού του έργου μέσα από ογδόντα (80) και πλέον πρωτότυπα, τα οποία φυλάσσονται εκεί, καθώς και αναπαραγωγές έργων που ανήκουν σε άλλες Συλλογές.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ) στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails