© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Τσιάρα, ως "εικαστική ψυχοθεραπεία"


Απόψε (10 Δεκεμβρίου 2018) στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, άνοιξε τις πύλες της για το φιλότεχνο κοινό η ευοίωνη έκθεση ζωγραφικών έργων μιας Ζακυνθινιάς, της Σοφίας Τσιάρα, έγκριτης γιατρού στο Νοσοκομείο Γεννηματάς
     Η ερασιτέχνις ζωγράφος Σοφία Τσιάρα εξωτερικεύει, αποτυπωμένες με χρώματα, τις κρύφιες δονήσεις της ευγενικής ψυχής της. Αρώματα των χρωμάτων παντού τριγύρω, στον χώρο της έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο. 
     Οι παριστάμενοι φίλοι θαύμασαν την τέχνη της Σοφίας, μέσω της οποίας -ως ψυχίατρος η ίδια- θα μπορούσε και να επιχειρεί "εικαστική ψυχοθεραπεία" σε κάθε ενδιαφερόμενο, μιαν αναπτυσσόμενη στον καιρό μας μέθοδο ξανοίγματος της -συχνά πυκνά- πενθοφορούσας ανθρώπινης ψυχής! [Βλ. Arts Therapies ή και The Creative Arts Therapies].
[Ρεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails