© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Για την Ημέρα της Ποίησης 2019 το Μουσείο Σολωμού Ζακύνθου προτείνει Σολωμό, Κάλβο και Φώσκολο


Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και οι άνθρωποί του κάνουν πάλι την διαφορά: Τιμούν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21η Μαρτίου) προτείνοντας τους επιφανέστερους των Ποιητών της Ζακύνθου και της Ελλάδας: Διονύσιο τον Σολωμό, Ανδρέα τον Κάλβο και Ούγκο τον Φώσκολο. Και τούτο μες από τέσσερις ευφάνταστες αφισέτες, οι οποίες κυκλοφορούνται σήμερα διαδικτυακώς ανά την υφήλιο. 

Θυμίζουμε στους απανταχού αναγνώστες μας ότι δύο από αυτούς, ο Σολωμός και ο Κάλβος, κοιμούνται τον αιώνιο ύπνο στα σπλάχνα του εν λόγω Μουσείου, οπότε και δικαιωματικά σήμερα προτείνουν οι υπεύθυνοί του τον λόγο και τη φυσιογνωμία τους. Διότι, εκτός από το πρόσωπό τους (στην περίπτωση Κάλβου, κατά φαντασίαν, διότι δεν σώζεται η αυθεντική μορφή του), προτείνονται στίχοι τους - σχεδίες διαφυγής από το ασφυκτικό εδώ και τώρα της καθημερινότητάς μας. Στίχοι εσχάτης παρηγορίας, στίχοι ανοιξιάτικα παυσίλυποι για την ψυχούλα μας, στίχοι λαλέοντες πολλά...

Εύγε, αγαπητοί φίλοι! Επιθυμούμε να λαβαίνουμε εκπλήξεις από τις τόσο ποιοτικές (=ποιητικές) πρωτοβουλίες Σας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails