© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Άδωνης: Ο μεγαλύτερος Άραβας ποιητής αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών


Την 5η Μαρτίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόκειται να αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Άραβας ποιητής και διανοούμενος Adonis (Ali Esber).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

* Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
* Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ελένη Κονδύλη.

Αναγόρευση του τιμωμένου:
* Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, καθηγήτρια Ρέα Σ. Δελβερούδη.
* Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτρια Ελένη Μ. Καραμαλέγκου.

Ομιλία του τιμωμένου

Ακολουθεί σύντομο καλλιτεχνικό μέρος με τη συμμετοχή των:
Αθηνά Χιώτη, Ερμηνεύτριας
Κυριάκου Υφαντή, Ηθοποιού
Κώστα Γιαξόγλου, Πιανίστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails