© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Μια συνέντευξη του Δημήτρη Λάγιου (+11.4.1991) στον π. Παναγιώτη Καποδίστρια (1990)



[Πρώτη δημοσίευση της συνέντευξης: Περιοδικό Επτανησιακά Φύλλα 26 (2006) 677-692.
Το εισαγωγικό σημείωμα είναι του εκδότη του Περιοδικού και λογοτέχνη Διονύση Σέρρα.]

(...) είχε δοθεί στον εκλεκτό κληρικό, ποιητή και λογοτέχνη - δοκιμιογράφο της Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, γνώριμο του συνθέτη και ιδιαίτερα εκτιμώμενο από αυτόν, τόσο για το αξιόλογο συγγραφικό του έργο όσο και τη σοβαρή, ποιοτική και ουσιαστική - αναβαθμιστική ραδιοφωνική του παρουσία, όντας υπεύθυνος της εβδομαδιαίας εκπομπής "Από τα ρείθρα του Ιορδάνη στα κύματα των FM", που μεταδιδόταν από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ελεύθερη Ραδιοφωνία Ζακύνθου κάθε Σάββατο, ώρα 7-8 μ.μ., στο χρονικό διάστημα 1989-1994.

Η συγκεκριμένη de profundis (εκ βαθέων) συνέντευξη - εξομολόγηση του συνεχώς ανήσυχου και ευαίσθητου, ελεύθερου και ειλικρινή - αυθεντικού Δημήτρη Λάγιου μεταδόθηκε στις 28.4.1990, με παρόντα τον συνθέτη στο στούντιο του σταθμού Ε.Ρ.Ζ. (στο Ακρωτήρι Ζακύνθου, τότε).











Σημείωση: Όλες οι σελίδες μεγεθύνονται μ' ένα κλικ, για καλύτερη ανάγνωση του κειμένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails