© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Μια πρώτη επαφή με την "Επαφή", τη νέα ταινία του Τώνη Λυκουρέση


Καλοκαίρι στη σύγχρονη Αθήνα. Με αφορμή την αιφνίδια διακοπή ρεύματος, πέντε διαφορετικά ζευγάρια καθημερινών ανθρώπων εγκλωβίζονται σε πέντε ακινητοποιημένους θαλάμους ασανσέρ. Η αναγκαστική συνύπαρξη του ενός με τον άλλον βγάζει στην επιφάνεια εσωτερικές φοβίες κι αληθινά συναισθήματα, καλά κρυμμένα έως τότε. Σε μια κόλαση τεσσάρων τετραγωνικών, ο πόλεμος ξεκινάει.


Σημείωμα σκηνοθέτη

Η παραμονή του κινηματογραφικού φακού μέσα στους χώρους των ακινητοποιημένων ασανσέρ, επιβάλλει στους χαρακτήρες της ταινίας μια ασφυκτική πίεση και μια αυξανόμενη ένταση. Στο εσωτερικό των κτηρίων όπου έχουν αποκλειστεί, ο χρόνος του εγκλεισμού επιμηκύνεται και πολλαπλασιάζεται με το πέρασμα από την μία ιστορία στην άλλη. Τα όρια των κλειστών θαλάμων καταργούνται σταδιακά για τον θεατή, καθώς αναπτύσσεται σε πρώτο πλάνο η ακραία συμπεριφορά των ηρώων που οδηγούνται σε συγκρούσεις, προβάλλοντας μια σημερινή κοινωνία σε κρίση.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ

Σενάριο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΔΟΜΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ

Πρωταγωνιστούν: ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ, ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΪΔΙΝΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΑΛΑΝΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΔΟΜΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΟΥΪΦΤ

Έκτακτη συμμετοχή: ΖΩΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΕΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ΚΑΡΕΝ ΜΠΟΥΛΙΕΡΗ, IAN DOUGLAS ROBERTSON, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ



Η ταινία κυκλοφορεί τις 4 Απριλίου 2019 από την Filmcenter Τριανόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails