© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Στον Antonio Scurati το Βραβείο Στρέγκα, η σημαντικότερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία


Στον Αντόνιο Σκουράτι απονεμήθηκε το Βραβείο Στρέγκα, η σημαντικότερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, για το βιβλίο του «Μ. Το παιδί του αιώνα» (M. Il figlio del secolo), ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την άνοδο του Μουσολίνι και τη βίαιη κατάκτηση της εξουσίας από τον φασισμό. Με τη βράβευση του Σκουράτι επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά και επικυρώθηκε η μεγάλη αγοραστική επιτυχία του βιβλίου, που έχει πωλήσει πάνω από 120.000 αντίτυπα, αλλά και ο έπαινος όλων των κριτικών.

Το βιβλίο, που η διήγησή του καλύπτει πάνω από 800 σελίδες, καλύπτει χρονικά το διάστημα έως τη δολοφονία του Σοσιαλιστή βουλευτή Τζάκομο Ματεότι, επικράτησε με μεγάλη πλειοψηφία 228 ψήφων, από τις 556, στην κριτική επιτροπή του βραβείου. «Είμαι ευτυχής για τη νίκη μου, μα ακόμη πιο πολύ με χαροποιεί πως μετά το βραβείο θα διαβάσουν το βιβλίο ακόμη περισσότεροι Ιταλοί. Έτσι θα μπορέσουν να μάθουν καλλίτερα την ιστορία μας, με την ελπίδα πως αυτή δεν θα επαναληφθεί, ακόμη κι υπό διαφορετική όψη», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του ο συγγραφέας.

Πηγή: La Repubblica, Corriere della Sera, huffingtonpost.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails