© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Επιτυχής η μουσικο-θεολογική δράση "Ο Δεκέμβριος των Εορτών" στο Κέντρο Λόγου "Αληθώς"



Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», το σαββατόβραδο της 14ης Δεκεμβρίου 2019, στην έδρα του, το Μπανάτο της Ζακύνθου, πραγματοποίησε μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωσή του. Παρόντες ήταν πάμπολλοι άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης, του μόχθου, με επικεφαλής τους Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ και Αξώμης κ. Δανιήλ.

Η συγκεκριμένη δράση είχε δύο πτυχές: Αφενός μεν μουσικοθεολογική συναυλία, αφετέρου δε τα εγκαίνια μιας εικαστικής έκθεσης.

Στην πρώτη, εντός του Ναού της Παναγούλας και υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ», η Μικτή Χορωδία «Το Όνειρο του Παιδιού», υπό την διεύθυνση του κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΝΔΗΛΑ, απέδωσε σταχυολογημένα ψάλματα από τον πλούτο της υμνολογίας των κυριότερων και λαοφίλητων εορτών του μηνός Δεκεμβρίου, με κορυφώσεις τις εορτές του Αγίου Διονυσίου και των Χριστουγέννων.

Ενδιάμεσα, ο κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΖΟΥΛΑΣ, μάστερ θεολογίας και εκπαιδευτικός, σχολίαζε θεολογικά τα ψαλλόμενα. Όλα αποδόθηκαν κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος της εκκλησιαστικής μουσικής, τέρποντας το κοινό.

Το ίδιο βράδυ (14/12) και αμέσως μετά την ανωτέρω συναυλία, παραδίπλα στον Ναό, στην Αίθουσα της Ενοριακής Βιβλιοθήκης του «Αληθώς», όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, επισκέφτηκαν την Εικαστική Έκθεση του αγιογράφου και ζωγράφου κ. ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΑΖΗ-ΣΕΝΤΗ, με τίτλο «ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ», όπου εκτίθενται αγιογραφικά και κοσμικά έργα του, καμωμένα όλα με την ιδιότυπη ζακυνθινή ευαισθησία.

[Σε αυτήν εδώ την ανάρτηση δημοσιεύονται φωτοστιγμιότυπα από το πρώτο μέρος της βραδιάς. Στιγμές από την Εικαστική Έκθεση Μπιάζη, δείτε στο επόμενο β΄ μέρος.
Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails