© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Νέα δράση "Lectures Αληθώς": Διάλογος Αρχαιότητας και Θεολογίας [Πρεμιέρα: 24.11.2020, 6 μ.μ.]


Οι δράσεις του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" συνεχίζονται μες από το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμά του, για τον μακρύ καιρό του lockdown λόγω της Πανδημίας, υπό τον γενικό τίτλο: "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ".

Η 4η δράση του προγράμματος αυτού φιλοξενεί τον Πρωτοπρεσβύτερο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟ, Διδάκτορα Θεολογίας και Φιλόλογο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα: "ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ. Μια απόπειρα διαλόγου μέσα από την Ιλιάδα του Ομήρου".

Στην παρουσίαση του εν λόγω ενδιαφέροντος θέματος θα συμμετάσχει ο κ. ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ, Οικονομολόγος - Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας. 

Η πρεμιέρα της παρουσίασης του π. Θεμιστοκλέους θα γίνει την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, ώρα 6 μ.μ., μες από το κανάλι τού "Αληθώς" στο YouTube.Who is Who 
ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ 


Ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός γεννήθηκε στην Ερμούπολη Κυκλάδων το 1971. Μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε την εγκύκλια παιδεία του. Σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία στην Αθήνα, ενώ είναι Διδάκτωρ της Θεολογίας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Μετάφρασης, Διερμηνείας και Ξένων Γλωσσών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 
Χειροτονήθηκε ιερέας από τον μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος (μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών) Χριστόδουλο, ενώ από το 2003 διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων. 
  
Είναι παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, αρθρογραφεί τακτικά στον τύπο και έχει συμμετάσχει με κείμενά του σε συλλογικούς τόμους και σε επιστημονικές εκδόσεις, ενώ έχουν κυκλοφορηθεί τέσσερα βιβλία του με θέμα την ποιμαντική της οικογένειας και τους νέους, ένα βιβλίo του για τον Λόγο του Θεού που δίνει νόημα στην ζωή μας, όπως επίσης και η διδακτορική διατριβή του, με θέμα τον Πηλιορείτη λόγιο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Γρηγόριο Κωνσταντά και την οργάνωση της νεοελληνικής εκπαίδευσης. 

Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails