© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ψηφιακή δημιουργία με ιστορίες εγκλεισμού και πανδημίας από τον παλιό και τον νέο κόσμο


Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες ψηφιακών μέσων απευθύνει το Eye's Walk Digital Festival για ένα πρότζεκτ στα Λαζαρέτα της Σύρου και της Κέρκυρας με θέμα «Ψηφιακές Ιστορίες από τον παλιό και τον νέο κόσμο».

Το καινοτόμο φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2014 από την Ερμούπολη και με επιτυχείς διοργανώσεις στο ενεργητικό του, επιστρέφει την εποχή της πανδημίας, αναζητώντας μέσα από την ιστορία του εγκλεισμού τού παρελθόντος και του παρόντος την λεπτή γραμμή που επιτρέπει ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες την ελπίδα για καλύτερη ζωή. Στην προκειμένη περίπτωση εξερευνά τα ίχνη της ανθρώπινης εμπειρίας σε χώρους του παρελθόντος απομονωμένους, όπως τα λοιμοκαθαρτήρια στις μεγάλες επιδημίες, που λειτούργησαν και σαν φυλακές και τόποι εκτελέσεων και άσυλα, με το τώρα, στις συνθήκες του covid 19.

To πρότζεκτ Λαζαρέτα υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος μέσα από πλατφόρμα ψηφιακού πολιτισμού με έργα Digital & Video Art, Screen Dance, Video Performances -μέγιστης διάρκειας 8 λεπτών, και έμπνευση από τα Λαζαρέτα της Σύρου και Κέρκυρας, με άξονα την σύγχρονη ιστορική συγκυρία της πανδημίας, το φεστιβάλ παροτρύνει τους ψηφιακούς καλλιτέχνες να μελετήσουν (Λαζαρέτο Κέρκυρας https://www.corfuhistory.eu και το αφιέρωμα «Λοιμοκαθαρτήριον Σύρου» στο 5ο τεύχος του περιοδικού Συριανά Γράμματα) προκειμένου να προσεγγίσουν την ιστορία. Για κάθε επιλεγμένο καλλιτέχνη θα χορηγηθεί αποζημίωση ύψους 150 ευρώ.

Στο δεύτερο μέρος μέσα από τη δημιουργία ηχητικού ντοκουμέντου από επιλεγμένες σκέψεις, λέξεις, προτάσεις και ήχους από ανθρώπους που ζουν τη σημερινή πανδημία και τον εγκλεισμό. Το ηχητικό ντοκουμέντο θα οδηγήσει στην παραγωγή soundscape-storytelling σε συνδυασμό με Video Art Installation στα δύο Λαζαρέτα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει και δεν απαιτείται συμμετοχή στο μέρος Α ή προηγούμενη καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποστείλουν στο φεστιβάλ ένα ηχητικό σε μορφή mp4 με τη φωνή τους να απαντά στις ακόλουθες ερωτήσεις: * Τι βλέπεις; * Τι ακούς; * Τι νιώθεις;

Η υποβολή ψηφιακών έργων και ηχητικών έργων ισχύει έως 15 Ιανουαρίου 2021 στο info@eyeswalk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails