© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Πώς ΔΕΝ έγινε Ολοκαύτωμα Εβραίων στη Ζάκυνθο εξηγεί ο Μητροπολίτης Δωδώνης στο "Lectures Αληθώς"


Στη σειρά των δράσεων του "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ", δηλαδή των διαδικτυακών παρουσιάσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", κατ' αυτό τον καιρό της Πανδημίας και των περιορισμών που συνεπάγεται, πραγματοποιούμε απόψε (27 Ιανουαρίου 2021, ώρα 7 το βράδυ) την 11η πρεμιέρα του προγράμματος. 

Σε αυτήν θα προβληθεί η μαρτυρία - ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, με θέμα "Πώς ΔΕΝ έγινε Ολοκαύτωμα Εβραίων στη Ζάκυνθο"

Ο Σεβ. Ομιλητής αναφέρεται συνοπτικά στην αξιοθαύμαστη και ηρωική σωτηρία ΟΛΩΝ των Εβραίων της Ζακύνθου από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Α΄ (1890-1958), ο οποίος, σε συνεργασία με τον τότε Δήμαρχο Ζακυνθίων Λουκά Καρρέρ (1909-1985), επέδωσε στους Γερμανούς τον ζητηθέντα Κατάλογο των Εβραίων του νησιού, όπου αναγράφονταν δύο μόνον ονόματα: Του Μητροπολίτη και του Δημάρχου!!! 

Η εν λόγω ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σημερινής «Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον Σεβ. Δωδώνης μες από το κανάλι του Κέντρου "Αληθώς" στο YouTube.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails