© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

"Lectures Αληθώς", 16: Ο Δρ Γεώργιος Λέκκας περί πλατωνισμού του Ελύτη (δ΄ μέρος) [Πρεμιέρα: 9.3.2021, 7μμ]

 


Η επόμενη (16η) τηλεδιάλεξη του 
"LECTURES ΑΛΗΘΩΣ", δηλαδή της διαδικτυακής δράσης του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" κατ' αυτή την μακρά περίοδο της Πανδημίας, είναι ήδη έτοιμη!

Για τέταρτη φορά, φιλοξενούμενος από τις Βρυξέλλες, όπου μόνιμα ζει, είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ, Δρ Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Σορβόνης και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών Γαλλίας

Ο π. Γεώργιος έχει αναλάβει και ήδη παρουσιάζει μια σειρά τεσσάρων "μαθημάτων", τα οποία συνέγραψε κατ' αυτό αυτό τον καιρό των αλλεπάλληλων εγκλεισμών, εμβαθύνοντας ανα-στοχαστικά στο πάντα επίκαιρο ποιητικό έργο του Ελύτη, με γενικό τίτλο: "Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΩΣ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ"

Το δ΄ και τελευταίο μέρος της προσέγγισης Λέκκα στον Ελύτη, που αφορά μάλιστα στο γνωστό και αξιοθαύμαστο έργο του Ποιητή "Άξιον εστί", κάνει πρεμιέρα την Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, στις 19:00​ (ώρα Ελλάδος), μες από το κανάλι του "Αληθώς" στο YouTube.

Μείνετε συντονισμένοι στο "Αληθώς"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails