© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων ευχαριστεί τη ζωγράφο Μαρία Ρουσέα

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων ευχαριστεί θερμότατα τη ζωγράφο κ. Μαρία Ρουσέα για τη δωρεά του έργου της με τίτλο: “Πένθιμο”, το οποίο φιλοτέχνησε για τους σεισμούς του 1953, μαζί με τη δωρεά σημαντικού αριθμού νεανικών σχεδίων, προσωπικών σημειώσεων και σπάνιων ιταλικών περιοδικών για τη συντήρηση, από τα χρόνια των σπουδών της στη Ρώμη.

Το εν λόγω έργο θα αποτελέσει τη φετινή ευχετήρια κάρτα του Μουσείου για το Μεγαλοβδόμαδο, καθώς με τον έντονο συμβολισμό του, απεικονίζει στο φόντο τόσο την προσεισμική πλατεία του Αγίου Μάρκου επί της οποίας σήμερα, στη θέση του ναού του Παντοκράτορα, βρίσκεται το Μουσείο Σολωμού, όσο και με τα χρώματά του το θρήνο της ζωγράφου για την ομορφιά που χάθηκε τον Αύγουστο του 1953.

Το έργο ζωγραφισμένο μέσα στη σκηνή του καταυλισμού των σεισμοπλήκτων, απεικονίζει πίσω από τη μορφή της ζωγράφου, τη σκιά της μητέρας της, η οποία χάθηκε μέσα σε ένα μήνα από τους τρομερούς σεισμούς. Ωστόσο στο πρώτο επίπεδο, το βάζο με τις “κοπελούλες”- τα ζακυνθινά κυκλάμινα, απεικονίζει την ελπίδα της ζωγράφου για τη νέα εποχή που θα αρχίσει για το νησί την επόμενη μέρα της καταστροφής.

Την ίδια ελπίδα που το Μουσείο εκφράζει για την Ανάσταση και την εξάλειψη από την μάστιγα του covid-19.

Kαλό Μεγαλοβδόμαδο και Καλό Πάσχα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails