© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Διακόσια χρόνια μετά την διάλυσή της επανασυστήθηκε η ΙΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1808


Διακόσια τέσσερα χρόνια μετά την διάλυσή της, επανασυστήθηκε με την συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο, ανάμεσα στους οποίους και 15 Ακαδημαϊκοί μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και άλλων Ακαδημιών η ΙΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1808. Χθες συγκροτήθηκε η πρώτη Προσωρινή Σύγκλητός της ως εξής: 

Πρόεδρος: Αναστάσιος - Ιωάννης Μεταξάς Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίων, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας. 

Αναπληρωτής Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαυριάς Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, 

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων. 

Διαχειριστικός Έφορος Νικόλαος Κουρκουμέλης Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων,

Μέλη: Στέφανος Γερουλάνος Καθηγητής των Πανεπιστημίων της Ζυρίχης και των Ιωαννίνων, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος. Φίλιππος Δωρής Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Νικόλαος Καραπιδάκης Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Γεώργιος Κουρουπός Ομότιμος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κωνσταντίνος Κωστής Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ευανθία Ξένου Ομότιμος Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πανεπιστημίου. Σπυρίδων Φλογαΐτης Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής τους Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Αθανάσιος Φωκάς Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge Ηνωμένου Βασιλείου, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. 

Επίσης επελέγησαν ως Πρόεδροι:
1.Του Διακλαδικού Ινστιτούτου Γραμμάτων, Τεχνών και Αισθητικής Δημιουργίας, ο Γεώργιος Κουρουπός Ομότιμος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αναπληρωτή τον Αχιλλέα Κυριακίδη Συγγραφέα και Μεταφραστή
2. Του Διακλαδικού Ινστιτούτου Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας και Προστασίας της Ζωής, ο Αθανάσιος Φωκάς Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge Ηνωμένου Βασιλείου, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Γερμενή, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
3.Του Διακλαδικού Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Ιστορίας ο Νικόλαος Καραπιδάκης Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου με αναπληρωτή τον Γεράσιμο Παγκράτη Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέχρι την επίσημη εγκατάστασή της στην Κέρκυρα τον Μάιο 2022 η ΙΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1808 θα έχει ως έδρα της την Αθήνα, Ακαδημίας 37. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails