© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "Η διδασκαλία του σολωμικού έργου στη σχολική τάξη" από το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων


Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο, με τίτλο: “Η διδασκαλία του σολωμικού έργου στη σχολική τάξη”. Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή  το βιβλίο της Μάριας Μπαχά Μία ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό"εκδ. Καλειδοσκόπιο, Αθήνα 2021.

            

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

            Έναρξη: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 10.00΄π.μ.

            

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ από

  • την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου, Μαθηματικό, κ. Ελένη Διον. Πυλαρινού και
  • την εκδότρια -εκδόσεις Καλειδοσκόπιο- κ. Αλέξα Αποστολάκη

 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ από

  • τη ζωγράφο – συγγραφέα κ. Μ. Μπαχά, με θέμα: “Μια ιστορία για το Διονύσιο Σολωμό” και
  • την Δρ Στέλλα Νάκη, Φιλόλογο, Α' Αρσάκειο - Λύκειο Ψυχικού, με θέμα: “Η διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού κειμένου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Διδακτική πρόταση στο βιβλίο της Μ. Μπαχά Μία ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό".

 

Θα ακολουθήσει Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και μαθητές και για όλους όσους το επιθυμούν.

           

            6.00΄ μ.μ.

            ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 

από τον ποιητή κ. Ορφέα Απέργη μαζί με τη συγγραφέα, με θέμα: "Ποιήματα και Ιστορίες με τον Διονύσιο Σολωμό" και 

τον δοκιμιογράφο κ. Δημήτρη Καράμπελα με θέμα: Λογοτεχνικές αναπαραστάσεις του Διονυσίου Σολωμού: από τον 19ο στον 21ο αιώνα”.

 

            Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου:

             9.30΄π.μ.:

  • ο Α' Αντιπρόεδρος του Μουσείου-ποιητής κ. Διονύσης Φλεμοτόμος θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο στους τόπους που περπάτησε ο Ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Τόπος συνάντησης: Μουσείο.Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων

 

            11.00΄ π.μ.

  • Η διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη, θα ξεναγήσει στο Μουσείο τους συμμετέχοντες με θέμα: Η σολωμική ποίηση μέσα στα σχολικά εγχειρίδια Α΄/θμιας & Β΄/θμιας εκπαίδευσης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων. ”.

 

Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο και τις δύο μέρες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails