© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Ο ΑΚΟΙΜΗΤΟΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ". Συμβολή του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς" στην 400ετηρίδα Αγίου Διονυσίου

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Αληθώς", μετά από την δίχρονη παύση των εκ του πλησίον συνάξεών του εξαιτίας της Πανδημίας, επανακάμπτει με την παρουσία κοινού και με μια εκδήλωση - αφιέρωμα στον Άγιο Διονύσιο, Προστάτη και Πολιούχο Ζακύνθου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος τετρακοσίων (400) χρόνων από την οσιακή κοίμησή Του (+17.12.1622).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ναό Παναγούλας Βανάτου, το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, στις 7 το βράδυ και θα περιλαμβάνει: 

Στο πρώτο μέρος, ομιλία του κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΖΟΥΛΑ, Μάστερ Θεολογίας - Εκπαιδευτικού, με θέμα: "Πολλά σου τα εν βίω τεράστια, πυκνά τα μετά θάνατον θαύματα"

Στο δεύτερο μέρος, θα ακουσθούν Ύμνοι για τον Άγιο Διονύσιο, κατά το ζακύνθιο ύφος της ψαλτικής, από το Εκκλησιαστικό Αναλόγιο “Θ. Κουρκουμέλης-Κοθρής”, υπό την διεύθυνση του κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ, Χοράρχη, Μουσικού και Λαμπαδαρίου της Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου.

Διάρκεια εκδήλωσης: 60 λεπτά. Θα είναι χαρά των διοργανωτών η προσέλευση των ενδιαφερόμενων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails