© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Νεότερες ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση: «Σέ γνωρίζω ἀπό τήν ὄψι: Πρόσωπα του ’21»

Την Τετάρτη 2 και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 στις 11.00, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στη νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου «Σέ γνωρίζω ἀπό τήν ὄψι: Πρόσωπα του ’21», από τις επιμελήτριες της έκθεσης Ίριδα Κρητικού, Παναγιώτα Παναρίτη και Βένια Βογιατζή.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από τον ελληνικό Αγώνα της Ανεξαρτησίας, σε συνομιλία με κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Η έκθεση αφιερώνεται στα 200 χρόνια από τη συγγραφή του έργου «Ὕμνος εἰς τήν Ἐλευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού, η ποίηση του οποίου, με την κραταιά εικονοπλαστική της δύναμη, έρχεται να νοηματοδοτήσει τα εκθέματα και να καταδείξει την ανεξίτηλη επίδραση του σολωμικού λόγου στη νεοελληνική ποίηση.

Είσοδος ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στους παρακάτω συνδέσμους:

Τετάρτη 2 Αυγούστουhttps://www.nhmuseum.gr/ksenagiseis/se-gnorizo-apo-tin-opsi-2

Κυριακή 6 Αυγούστουhttps://www.nhmuseum.gr/ksenagiseis/se-gnorizo-apo-tin-opsi-3

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails