© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Χρυσομαρία Δούκα στο "Ιστόρημα": «Ο Ερυθρός Σταυρός είναι θεμέλιο σκέψης και ύπαρξης για τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, ιδιότητας, θρησκεύματος» [podcast]

Μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, η Χρυσομαρία Δούκα, νομικός και σύζυγος ιερέα της Ζακύνθου μιλά για τη σχέση της με δράσεις εθελοντισμού τονίζοντας εμφατικά: «Ο Ερυθρός Σταυρός είναι θεμέλιο σκέψης και ύπαρξης για τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, ιδιότητας, θρησκεύματος»

Αφού αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στον εθελοντισμό, μιλάει για τη δράση της, αφηγούμενη περιστατικά από τις πυρκαγιές του 2007, από τα επεισόδια στις πορείες των Αγανακτισμένων, αλλά και από τη συμμετοχή της στη διάσωση προσφύγων στη Λέσβο. Τέλος, επισημαίνει τη σημασία της προσφοράς και μοιράζεται τις σκέψεις της για τον τρόπο με τον οποίο η αλληλεγγύη θα πρέπει να βρει θέση στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Ιωάννη Πορφύριο Καποδίστρια (18.8.2023), για λογαριασμό του Istorima / Stavros Niarchos Foundation.

Για να την ακούσετε, κάντε κλικ ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails