© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Αφιέρωμα στον Κ. Π. Καβάφη στην Ιταλία, 4-12.5.2024

Στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Π. Καβάφη είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia, που πραγματοποιείται 4-12 Μαΐου 2024 στην ιταλική πόλη Frascati. Η συνάντηση, που τιτλοφορείται K. P. Kavafis. Un poeta plurale (Κ. Π. Καβάφης. Ένα πληθυντικός ποιητής), διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Sapienza και είναι πρόταση του Εργαστηρίου Νεοελληνικών Σπουδών Μυρσίνη Ζορμπά του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza.

Στην πλούσια σε δράσεις συνάντηση συμμετέχει και η ηθοποιός- σκηνοθέτρια Τατιάνα Λύγαρη, η οποία διαβάζει στην ελληνική γλώσσα ποιήματα του Αλεξανδρινού στην εκδήλωση «Ο Καβάφης μέσα από το βλέμμα των ποιητών της Ιταλίας”, όπου σημαντικοί ποιητές και ποιήτριες της Ιταλίας διαλέγουν και σχολιάζουν την καβαφική ποίηση. Την εκδήλωση επιμελείται ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης Χρήστος Μπιντούδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails