© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Η υπερφωτογραφία μιας νωπογραφίας: 8,6 Gigapixel

Η πιστή φίλη του Ιστοχώρου μας Μαρία Σιδηροκαστρίτη μάς έκαμε απόψε ένα πολύτιμο ψηφιακό δώρο. Μάς γνώρισε τη μεγαλύτερη ψηφιακή φωτογραφία στον κόσμο!

8,6 Gigapixel !!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Πρόκειται για τη φωτογραφική αποτύπωση μιας νωπογραφίας του 16ου αιώνα, από την Santa Maria delle Grazie, Varallo Sesia, έργο του αναγεννησιακού ζωγράφου και γλύπτη Gaudenzio Ferrari (γεννήθηκε το 1471 και πέθανε στις 11 Ιανουαρίου 1546). Η πολυεικόνα αφορά στα γεγονότα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι την Ανάσταση του Χριστού.

Για να έχετε πρόσβαση στην υπερφωτογραφία αυτήν, κάντε κλικ στην παραπάνω απλή φωτογραφία του έργου του Gaudenzio Ferrari και αμέσως θα ξανοιχτεί μπροστά σας ένας ολόκληρος κόσμος αναγεννημένων χρωμάτων!
Μόλις εισέλθετε και κάνοντας πλοήγηση με τα διάφορα εργαλεία στο κάτω μέρος της πολυΕικόνας, μπορείτε να φτάσετε στις παραμικρότερες λεπτομέρειές της! Εξαίσιο όλο αυτό! Γίνεται μάλιστα εξαισιότερο, αν αφήσετε ανοιχτό τον ήχο του κομπιούτερ σας!

9 σχόλια:

panagiotisandriopoulos είπε...

Mια ανάρτηση αναγέννηση!
Ευχαριστούμε παμφίλτατε Π.Κ. γι' αυτήν την γιγαντο (από κάθε άποψη) φωτογραφία!
Ένα αναγεννησιακό Δωδεκάορτο! Με την Σταύρωση βέβαια να δεσπόζει κατά την δυτική αντίληψη.
Πραγματικό έργο τέχνης!

P. Kapodistrias είπε...

@ Παναγιώτη Φίλε,

Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό το απόκτημα! Τι σού κάνει η Τεχνολογία!!! Γινόμαστε κοινωνοί ενός έργου τέχνης, τόσο πετυχημένα, απ' το δωμάτιό μας!

Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

καταπληκτικό. σ' ευχαριστώ για αυτό το Post

Artanis είπε...

Πανέμορφο!!!
καλημέρα στην όμορφη Ζάκυνθο...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Απολαυστικό ( Και χρησιμότατο -προς πάσαν εκπαιδευτικήν χρήσιν..)
Ευχαριστούμε, Μαρία, Παναγιώτη.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μένα έκθαμβη μπρος σε τούτο το μεγαλείο!!!!!!
Προσωπικά δεν το γνώριζα.
Ω θεέ μου, πόσο τυχερούς μας θεωρώ που αξιωνόμαστε, έστω και μέσω της τεχνολογίας, να απολαμβάνουμε τέτοιων και παρόμοιων ή άλλων αριστουργημάτων

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Υπέροχη δείχνει και έτσι όπως τη βλέπω εδώ, γιατί δυστυχώς ..η γκαντεμιά είναι οτι δεν μπορώ να τη δώ αλλιώς...
Γκρρρ!(απευθύνομαι στους αρμοδίους..)

Unknown είπε...

Εξαιρετικό!

Τι άλλο να πει κανείς μπροστά σε αυτό το έργο και μπροστά στην τεχνολογία;

Ευχαριστούμε!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Επιτέλους την είδα! Τί υπέροχη εικόνα.. Μια ολόκληρη ιστορία. Η πιο σπουδαία ιστορία. Στάθηκα στα γυναικεία πρόσωπα της θλίψης γύρω απο την Παναγία, πόσο διαφορετικές μορφές θλίψης.. και στο φιλί, στη σκοτεινή λάμψη πονηρίας στην έκφραση του Ιούδα και στη γεμάτη εγκαρτέρηση, σοφή και πονεμένη επίμονη αγάπη του Χριστού.. Η στιγμή της Προδοσίας.. Η Σταύρωση κι όλα τ αγγελάκια που κρύβουν τα πρόσωπά τους.. Υπέροχη εικόνα.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails