© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008

Αδιάκριτα στο "Μυστικό Νεκροταφείο" του Ζαχαρία Στουφή

  Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας  

Ανακάλυψα τυχαία σήμερα στο διαδίκτυο (όπου και κυκλοφορεί) το νέο ποιητικό κατόρθωμα ενός Ζακυνθινού ποιητή της νεότερης γενιάς, του Ζαχαρία Στουφή, ο οποίος τυγχάνει και καλός / φιλικός συνοδοιπόρος μου στην αγωνία των Λέξεων, καθώς πασχίζουν ν' αρμοσθούν σε Ποίημα. 

Ως προς το βιο-εργογραφικό του, χρειάζεται να σημειωθεί, ότι γεννήθηκε το 1974 στην Άνω Βολίμα της Ζακύνθου, όπου και μεγάλωσε. Τώρα επαγγέλλεται τον αγιογράφο. Προηγήθηκαν εντύπως οι συλλογές του: "Τρένο" 1996, "Ο φόβος, οι ηδονές κι ο πόνος των ανθρώπων" 1997, "Ονειροπληξία" 2001, "Νιρβάνα" 2003, "Χαωδία" 2005 και "Νεκρώσιμα" 2006.


Η νέα του δουλειά είναι το "Μυστικό Νεκροταφείο". Πολύ ταλαντούχος ο Ζαχαρίας τολμά να πει σημαντικά πράγματα με τ' όνομά τους ή μάλλον να τα νεκροενταφιάσει με τον δικό του άμεσο - δίχως προκαταλήψεις, ενδοιασμούς και κρατούμενα-  τρόπο μες από 26 φανταστικά επιγράμματα. Τα σχέδια στις ποιητικές "ταφόπλακες" φιλοτέχνησε η Βασιλική Γεροκώστα, ενώ τα μουσικά σχόλια κάνουν οι Διονύσης Μπουκουβάλας και Λευτέρης Παπαδημητρίου.

5 σχόλια:

Αριάδνη είπε...

Εμένα αυτό το νεκροταφείο μου έκανε ΦΡΙΚΗ!!

Anastasios είπε...

Προσπαθώ -ειλικρινά- να φαντασθώ πως θα είναι οι αγιογραφίες του!!!

Churchwarden είπε...

Εξαίρετο το ποίημα για τη Μαρία τη Νηπιαγωγό.

Αίνιγμα το σχόλιό σας, Πατέρα Παναγιώτη, επί της "πολλά ομιλούσης" φωτογραφίας.

Νίκος είπε...

Ο θεός είναι gay, το ΄μαθα κι αυτό:S Πραγματικά ό,τι να ΄ναι...

Δημήτρης Νικηφόρου είπε...

Νίκο μου μετά πέντε έτη διερωτώμαι. Αυτό συγκράτησες από την ποίηση του Στουφή;; Μα φίλε μου, αν σε άκουγε ο Θεός θα σου συνιστούσε να μην ασχολείσαι με το αντικείμενο. Προς το παρόν, και επειδή μάλλον ο Κύριος δεν θα κάμει τον κόπο, στο συνιστώ εγώ με την αγάπη μου!!

Follow by Email

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails