© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Το "Κλειδί της Ιστορίας"

Είναι γνωστό σε όλους, τους ενασχολούμενους με το ποιοτικό διάβασμα και τις ιστορικές μελέτες, το παλαιό περιοδικό ιστορικών μελετών "Ιστορία Εικονογραφημένη" του Εκδοτικού Οργανισμού Πάπυρος, το οποίο ήδη συμπλήρωσε σαράντα χρόνια κυκλοφορίας και ζωής.
Εσχάτως μάλιστα απέκτησε και νέο Διευθυντή έκδοσης, τον Ζακύνθιο ερευνητή και συγγραφέα Διονύση Ν. Μουσμούτη, που μάς τιμά με τη φιλία του.
Αυτές τις μέρες ο ίδιος μάς απέστειλε μια έκτακτη έκδοση του Περιοδικού με τίτλο "Κλειδί της Ιστορίας", τουτέστιν ένα πολυτελές και καλοτυπωμένο τομίδιο 196 σελίδων, αλφαβητικό - θεματολογικό ευρετήριο των τευχών του περιοδικού από το 1968 έως και το 474ο τεύχος του Δεκεμβρίου 2007. Την όλη επιμέλεια ύλης του Ευρετηρίου έκαμε η Μαρία Μουζάκη.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, το έργο αυτό είναι πολύτιμο και πολλαπλά χρηστικό, διότι με αυτό το Κλειδί ανοίγουν όλες οι πόρτες και τα παραπόρτια του Περιοδικού, αποκαλύπτοντας πτυχές και στιγμές της παγκόσμιας Ιστορίας, οι οποίες πιθανόν και να λανθάνουν λόγω και του σημερινού καταιγισμού πληροφοριών και αντικρουόμενων απόψεων πανταχόθεν. Και είναι κοινώς παραδεκτό, ότι το καλό αυτό και δοκιμασμένο στον χρόνο περιοδικό, αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό πληροφόρησης σε θέματα αρχαιολογίας, ιστορίας, λαογραφίας κι ενίοτε σύγχρονης πολιτικής.
Αξίζει ν' αποκτηθεί! Συγχαρητήρια στους συντελεστές της έκδοσης! Και καλή συνέχεια στην "Ιστορία Εικονογραφημένη"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails