© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Επιτάφιες και αναστάσιμες ώρες στο Χαρτούμ του Σουδάν / Easter in Khartoum, Soudan


1. Τα Επιτάφια




2. Τα Αναστάσιμα



Παρουσιάζοντας από τον ιστοχώρο μας χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις σταυροαναστάσιμες Τελετές ανά τον Κόσμο, στεκόμαστε σήμερα στο Χαρτούμ του Σουδάν. Σε τούτο μάς βοήθησε κατά πάντα μια άκρως διαφωτιστική και δημοσιογραφικού επιπέδου ανάρτηση στο Ιστολόγιο "Απουρώ", στο οποίο βρεθήκαμε εντελώς τυχαία, όμως εκτιμήσαμε τις όμορφες ανταποκρίσεις του άγνωστού μας μέχρι τώρα Φιλολόγου, που ζει κι εργάζεται την ελληνική παιδεία στην αφρικάνικη αυτή πρωτεύουσα.
Για να δείτε αυτές και πολύ περισσότερες φωτογραφίες της Χαρμολύπης, κάντε κλικ εδώ.
Οι αναδημοσιευόμενες πάντως φωτογραφίες είναι κάτι περισσότερο από εύγλωττες. Όλοι μαζί οι Ορθόδοξοι, Εντόπιοι και όσοι Έλληνες διαβιούν εκεί, ομολογούν, ψάλλοντας το "Έρραναν τον τάφον..." ή το "Χριστός Ανέστη...", ότι εκείνο που απομένει εντέλει στις διανθρώπινες σχέσεις είναι η Αγάπη που έμπρακτα εισηγήθηκε στον κόσμο μας ο Αναστημένος, προς αυτήν μάλιστα είναι ανάγκη να στοχεύουν όλες οι ανθρώπινες βλέψεις!!!
Σημειωτέον, ότι των ιερών Ακολουθιών και Τελετών προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαρτούμ, Yπέρτιμος και Έξαρχος παντός Σουδάν κ. Εμμανουήλ.
Προς όλους εκφράζουμε ευχές - προσευχές για ό,τι αναστάσιμο στη ζωή και τα έργα τους!!!

2 σχόλια:

lemon είπε...

Αυτά τα ποτήρια της κοκα-κόλα που κρατούν οι κοπελίτσες για προστασία απο το λιώσιμο του κεριού τους, δεν ξέρω γιατί, αλλά με συγκίνησαν.

(Και τα ποστ σας, με το Πάσχα σε τόσα μέρη του κόσμου, δωσμένα εντελώς απλά και ανθρώπινα, κι αυτά με συγκινούν.)

VAD είπε...

Ειναι τιμή για μενα η φιλοξενία ανάρτησής μου στο μπλογκ σου,σ'ευχαριστώ από καρδιάς....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails